4.5אלף 
הדפסה
ברוקולי מוקרם בגבינה בתנור
בא לכם איזה נשנוש טעים ובריא? ברוקולי מוקרם בגבינה בתנור זה מה שאתם מחפשים. ברוקולי פריך מתובל בכיף עם גבינה מומסת בתנור יסגור לכם פינה של רעב בלי לספור ביסים. קל להכנה, טעים בטירוף, מתאים לנשנושים, תוספות ועוד.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- ברוקולי - 400 גרם (חצי שקית מהקפואים בסופר)
- מים - לפי הצורך
- מלח - כף
- מיץ לימון - כף
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית וחצי
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
- גבינה צהובה - 2-3 פרוסות
הוראות הכנה
- מרתיחים מים עם מלח ומיץ לימון בסיר בינוני - כמות המים צריכה להספיק לכסות את הברוקולי ועוד קצת.
- כשהמים רותחים מכניסים את הברוקולי הקפוא ומביאים לרתיחה שניה.
- מורידים את האש לבינונית ל3 דקות ומסננים את הברוקלי מהמים ונותנים לו 10 דקות הצטננות.
- מוסיפים את הפפריקה, השום, המלח, הפלפל ומעט שמן זית - ומערבבים הכל עד שהברוקולי מצופה כולו. שימו לב שהערבוב צריך להיות עדין כדי שתפרחת הברוקולי לא תיפרד מהגבעולים.
- מסדרים את הברוקולי בשכבה אחת על תבנית.
- מניחים חתיכות גבינה על ראש כל ברוקולי - שתהיה בגודל של התפרחת. אם הברוקולי גדול - חתיכה גדולה ולהיפך.
- מכניסים לתנור על 180 מעלות 15 דקות.
- לאחר 15 דקות - מעבירים את התנור לגריל עליון ומשאירים עוד 3 דקות.
- מוציאים מהתנור ונותנים לברוקולי 2-3 דקות התקררות והתייצבות.
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'ילי מתוק.