מתכונים קלים מתכונים צמחוניים ברוקולי בטמפורה

ברוקולי בטמפורה

מאת אסף כהן
ברוקולי בטמפורה

ברוקולי בטמפורה

על ידי 14 באוגוסט 2013

ברוקולי בטמפורה הוא נהדר בתור חטיף, נשנוש, כיבוד ואפילו תוספת לארוחה גדולה. הטמפורה מטובלת בעדינות והופכת את הברוקולי לקרנצ'י וטעים במיוחד - שאפילו סרבן הירקות הגדול ביותר - יטרוף בהנאה.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 5 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מרתיחים סיר עם מים, מלח ומיץ לימון.
  • כשהמים רותחים מכניסים את הברוקולי, מביאים לרתיחה שניה ומבשלים עוד 3 דקות במים רותחים.
  • בינתיים מכינים קערת מים עם הרבה קוביות קרח.
  • מוציאים את הברוקולי לקערת המים על מנת לעצור את הבישול.
  • מרוקנים את המים מהקערה - ומנערים היטב ומייבשים את הברוקולי כמה שניתן.
  • מערבבים את מרכיבי הטמפורה עם מטרפה עד שהכל הופך לבלילה חלקה וסמיכה מאוד.
  • מרתיחים את השמן לחום גבוה (180 מעלות)
  • ועכשיו צריך לפעול בזריזות - טובלים את הברוקולי בטמפורה אבל דואגים שלא ישאר שם אפילו רגע מעל הנדרש. רצוי לטבול אותו עם הראש למטה - אחרת הטמפורה נכנסת בין הפרחים וזה לא טוב.
  • מכניסים מיד לשמן עמוק ל5 דקות עד שהטמפורה משחימה היטב.
  • מוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

להגיש עם ספייסי מיונז או טחינה טובה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: