מתכונים קלים מתכונים צמחוניים אפונה ברוטב עגבניות

אפונה ברוטב עגבניות

מאת אסף כהן
אפונה ברוטב עגבניות

אפונה ברוטב עגבניות

על ידי 3 באפריל 2013

אפונה ברוטב עגבניות היא תוספת קלאסית לארוחה חגיגית עם עוף ואורז לבן. היא מוסיפה צבע, טעם נפלא וריחות נהדרים. מומלצת בארוחות שבת, חג וסתם ככה בארוחת ערב עם שניצל ואורז.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 12 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מחממים סיר קטן על האש. 
  • שמים בסיר את רסק העגבניות.
  • כשהרסק מתחמם מוסיפים את המים, השום והתבלינים - ומביאים לרתיחה.
  • כשהכל רותח מוסיפים את האפונה.
  • מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות או עד שהאפונה רכה מספיק.
  • טועמים קצת את הרוטב - אם חמוץ מדי - מוסיפים טיפה טיפה סוכר.

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: