אנטיפסטי

מאת אסף כהן
אנטי פסטי

אנטיפסטי

על ידי 3 ביוני 2013

אנטיפסטי זה אוסף של ירקות גינה שעוברים השחמה בתנור עם שמן זית ומינימום תבלינים. אנטיפסטי מעולה כמנה ראשונה או כהקדמה לאוכל. וכמובן מצויין גם כתוספת למנה עיקרית. הירקות כאן הן רק המלצה - ניתן להשתמש באנטיפסטי כמעט בכל ירק.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • את הפטריות שוטפים היטב, מייבשים ושמים בקערה.
  • את הקישואים חותכים לרצועות עבות.
  • חותכים את הפלפלים לרצועות עבות.
  • חותכים את הבצל לקוביות גסות ולא מפרידים את השכבות.
  • בעזרת סכין מעולה חותכים את ראש השום לשניים.
  • אם שמים ירקות מסוגים אחרים (מומלצים: שומר, גזר, בטטה ועוד) - חותכים לרצועות עבות.
  • שמים הכל בקערה חוץ מהשום, מוסיפים את שמן הזית המלח והפלפל ומערבבים טוב טוב בידיים.
  • מסדרים הכל בתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת ומניחים גם את ראש השום.
  • מוספים את הטימין והרוזמרין אם רוצים (אם שמים טימין - לא שמים רוזמרין ולהיפך)
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל30 דקות.

זהו! מוכן!

ניתן להגיש ישר מהתנור או קר בטמפרטורת החדר - טעים מאוד בכל צורה!

מומלץ להגיש עם פוקצ'ה טעימה תוצרת בית.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: