מתכונים קלים מתכונים צמחוניים אמפנדת פטריות

אמפנדת פטריות

מאת אסף כהן
אמפנדת פטריות

אמפנדת פטריות

על ידי 5 בינואר 2014

אמפנדה, אותו מאפה בצק ארגנטינאי נהדר - הפעם במילוי פטריות. אמפדנת פטריות היא טעימה, עם מילוי סמיך וטעים כל כך. נהדר לאירוחים או סתם אם רוצים משהו טעים במיוחד.

  • זמן הכנה : 45 דקות
  • זמן בישול : 12 דקות
  • כמות : 25 אמפנדות

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים במלית

  • חותכים את הבצל לחצאי עיגול בעובי חצי ס"מ.
  • קוצצים את הפטריות.
  • מחממים את החמאה במחבת.
  • כשהחמאה חמה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מתרככות לחלוטין.
  • מוסיפים את המלח, הפלפל והאגוז המוסקט ומערבבים.
  • מוסיפים את הקמח ומבשלים עד שהכל מסמיך.
  • מורידים מהאש ומעבירים לקערה להתקררות ומכינים את הבצק.

מכינים את הבצק

  • מערבבים את המים הפושרים עם המלח.
  • מכניסים את הקמח לקערה גדולה.
  • מוסיפים פנימה את השמן ומערבבים.
  • מוסיפים את המלח.
  • שופכים פנימה את המים בהדרגה ולשים תוך כדי עם הידיים - בהתחלה שופכים רק כוס מים.
  • לשים את הבצק 10 דקות שלמות. בלי הנחה. נכון - זה קשה כי הבצק לא ממש רך - אבל ככך שתלושו הבצק יתמסר לכם יותר.
  • מחלקים את הבצק ל3-4 חלקים ושמים בקערה מכוסה במגבת.

מכינים את אמפנדת הפטריות

  • מקמחים את המשטח והמערוך ומרדדים בכוח את הבצק למשטח בעובי מילימטר. תהיו אגרסיבים, תוציאו את המיץ. מי שיש לו מכונת פסטה - מוזמן להשתמש.
  • בעזרת חותכן עגול או כוס - חורצים עיגולים ברוחב 6-8 ס"מ.
  • לוקחים עיגול, מניחים בתוכו כפית גדושה של מלית פטריות, סוגרים ומהדקים את הקצוות.
  • עוברים על שפת העיגול, מהדקים ומקפלים את שפת העיגול - קיפול על קיפול על קיפול - עד שכל השוליים מקופלים.
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • חוזרים על הפעולה עד שכל המלית נגמרת.
  • מחממים תנור ל230 מעלות.
  • מכניסים פנימה ל12 דקות - עד תחילת השחמה - האמפנדה אמורה לצאת לבנה עם נגיעות שחומות.

זהו! מוכן!

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: