מתכונים קלים מתכונים צמחוניים אורז עם קישוא וחומוס בעשבי תיבול

אורז עם קישוא וחומוס בעשבי תיבול

מאת דבי עיזר
אורז עם קישוא וחומוס בעשבי תיבול

אורז עם קישוא וחומוס בעשבי תיבול

על ידי 28 באוקטובר 2013

אורז בסמטי עם קישואים וחומוס בתוספת עשבי תיבול זו מנה מדהימה וקלה להכנה. ניתן להגיש אותה בפני עצמה כארוחת ערב מצויינת יחד עם סלט קצוץ וטחינה טובה, וניתן להגיש אורז עם קישואים, חומוס ועשבי תיבול גם כתוספת למנה עיקרית. כך או כך - מדובר במתכון משובח ועשיר בטעמים.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הכרישה לעיגולים דקים.
  • קוצצים את גבעולי הסלרי.
  • קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה
  • חותכים את הקישוא לפרוסות דקות (כחצי ס"מ)
  • מחממים בסיר רחב ושטוח מעט שמן זית.
  • מאדים בשמן הזית את הכרישה הקישואים והסלרי עד שהקישוא מתרכך.
  • מוסיפים שתי טבוליות תיבול וחומוס ומבשלים כמה דקות.
  • מוסיפים את האורז.
  • מוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
  • ממליחים לפי הטעם ומערבבים עד שכל האורז שוקע.
  • מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך האורז בסיר מכוסה על אש מאוד קטנה כ10 דקות.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: