3.5אלף 
הדפסה
אורז עם חומוס
האורז הרגיל משעמם אתכם? תוסיפו לו קצת חיים! אורז עם חומוס זה אורז טעים, משביע ובריא. אורז עם חומוס זו תוספת מצויינת לכל ארוחה, וכמובן קל ומהיר להכנה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 18 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- אורז - 2 כוסות
- גרגרי חומוס מבושלים - 2 כוסות (מהקפואים בסופר)
- בצל סגול - 1 (אפשר גם לבן)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים רותחים - 3 ורבע כוסות
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
- מנקים היטב את האורז ושוטפים תחת הברז ומניחים לייבוש.
- חותכים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (לא קצוץ - אבל לא ענק) הרעיון הוא שהבצל ייתן נוכחות והצבע הסגול יבלוט.
- מחממים את השמן בסיר.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו מספר דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, את החומוס, המלח והפלפל - מערבבים קצת וסוגרים את המכסה.
- מורידים את האש למינימום ומבשלים 18 דקות בדיוק.
- מכבים את האש, פותחים את הסיר ל3 שניות לשחרור אדים - וסוגרים לעוד 3 דקות.
זהו! מוכן!