מתכונים קלים מתכונים צמחוניים אורז עם גזר, תירס חומוס וחביתה יפנית

אורז עם גזר, תירס חומוס וחביתה יפנית

מאת אסף כהן
אורז עם גזר, תירס, חומוס וחביתה יפנית

אורז עם גזר, תירס חומוס וחביתה יפנית

על ידי 28 במאי 2014

מחפשים תוספת מעולה לארוחה שלכם? אורז סתם זה לא מעניין - אז שדרגו אותו. מוסיפים לאורז גזר, תירס, גרגרי חומוס וחביתה יפנית והאורז הופך משעמום - לחגיגה.

  • זמן הכנה : 2 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את הגזרים ומגרדים אותם על פומפיה גסה.
  • מחממים 3 כפות שמן בסיר קטן.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את האורז.
  • מטגנים תוך ערבוב כ2 דקות.
  • מוסיפים את הגזר, התירס והחומוס.
  • מוסיפים את המים הרותחים.
  • מוסיפים את המלח.
  • סוגרים את הסיר ומנמיכים את האש למינימום.
  • מבשלים 18 דקות.
  • בינתיים מכינים את החביתה היפנית.
  • שוברים את 2 הביצים לקערה ומוסיפים את הטריאקי.
  • מערבבים היטב עם מזלג עד שיש תערובת אחידה.
  • מחממים כף שמן במחבת.
  • כשהשמן חם שופכים פנימה את תערובת הביצה - ומתחילים לערבב עם כף עץ את הביצה במחבת (כמו ביצה מקושקשת). כשהביצה מוכנה - מורידים מהאש.
  • לאחר 18 דקות בישול של האורז - מכבים את האש, פותחים את המכסה ל3 שניות וסוגרים לעוד 3 דקות.
  • פותחים את הסיר, מעבירים את האורז לקערה.
  • מוסיפים את הביצה המקושקשת ומערבבים.

זהו! מוכן!

אפשר לקשט בבצל ירוק או מעט עירית קצוצה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: