4.1אלף 
הדפסה
אורז עם גזר, תירס חומוס וחביתה יפנית
מחפשים תוספת מעולה לארוחה שלכם? אורז סתם זה לא מעניין - אז שדרגו אותו. מוסיפים לאורז גזר, תירס, גרגרי חומוס וחביתה יפנית והאורז הופך משעמום - לחגיגה.
- זמן הכנה : 2 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- אורז - 2 כוסות
- מים רותחים - 3 ורבע כוסות
- גזרים - 2
- גרגרי תירס משומרים - 100 גרם מסוננים
- גרגרי חומוס מבושלים - חצי כוס (אפשר קפוא ואפשר שימורים)
- מלח - לפי הטעם
- ביצים - 2
- טריאקי - כף
- שמן - 3 כפות
הוראות הכנה
- מקלפים את הגזרים ומגרדים אותם על פומפיה גסה.
- מחממים 3 כפות שמן בסיר קטן.
- כשהשמן חם - מוסיפים את האורז.
- מטגנים תוך ערבוב כ2 דקות.
- מוסיפים את הגזר, התירס והחומוס.
- מוסיפים את המים הרותחים.
- מוסיפים את המלח.
- סוגרים את הסיר ומנמיכים את האש למינימום.
- מבשלים 18 דקות.
- בינתיים מכינים את החביתה היפנית.
- שוברים את 2 הביצים לקערה ומוסיפים את הטריאקי.
- מערבבים היטב עם מזלג עד שיש תערובת אחידה.
- מחממים כף שמן במחבת.
- כשהשמן חם שופכים פנימה את תערובת הביצה - ומתחילים לערבב עם כף עץ את הביצה במחבת (כמו ביצה מקושקשת). כשהביצה מוכנה - מורידים מהאש.
- לאחר 18 דקות בישול של האורז - מכבים את האש, פותחים את המכסה ל3 שניות וסוגרים לעוד 3 דקות.
- פותחים את הסיר, מעבירים את האורז לקערה.
- מוסיפים את הביצה המקושקשת ומערבבים.
זהו! מוכן!
אפשר לקשט בבצל ירוק או מעט עירית קצוצה.