מתכונים קלים מתכונים צמחוניים אורז מתקתק עם ירקות

אורז מתקתק עם ירקות

מאת אסף כהן

אורז מתקתק עם ירקות

על ידי 27 בנובמבר 2012

אורז עם ירקות זו בדרך כלל מנה מוקפצת. הפעם האורז שלנו מטוגן ומבושל עם ירקות דקים דקים בתוספת דבש. התוצאה היא אורז עם ירקות במתיקות מעודנת - טעים כל כך שהסיר נגמר תוך רגע.

  • זמן הכנה : 8 דקות
  • זמן בישול : 22 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הירקות לגפרורים דקים דקים. (אם יש לכם קולפן ז'וליינים - הכי טוב)
  • מחממים בסיר רחב ושטוח שמן קנולה.
  • כשהשמן חם מכניסים את הבצל ומטגנים כמה דקות עד שהוא מתחיל להשקיף.
  • מוסיפים את הגזר, אחרי דקה את הפלפל ואחרי 2 דקות את הקישוא.
  • מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את המלח וכף הדבש.
  • מוסיפים 4 כוסות מים – סוגרים את הסיר עם מכסה.
  • מעבירים לאש קטנה ל -18 דקות בדיוק.
  • בתום 18 דקות מכבים את האש, מופחים את המכסה לכמה שניות לשחרור אדים - וסוגרים את המכסה לעוד 4-5 דקות.

זהו! מוכן.

מומלץ להגיש ליד שניצל טוב, או כתוספת לכמעט כל מנה של עוף או בשר.

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: