5.1אלף 
הדפסה
אורז חמוץ עם עלי מנגולד
אורז חמוץ עם עלי מנגולד זו תוספת מיוחד ועשירה שתוסיף לכם ניחוחות, צבעים וטעמים נהדרים לשולחן. האורז מקבל חמיצות מהלימון והמנגולד ויחד עם שאר התוספות - מקבלים אורז נהדר לארוחה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- אורז - כוס וחצי
- מים רותחים - 2 וחצי כוסות
- עלי מנגולד - שקית שלמה
- בצל ירוק - 4-5 גבעולים
- בצל - 1 גדול
- מיץ לימון - מלימון שלם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שום כתוש - 5 שיניים
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
- שוטפים טוב את האורז ומייבשים.
- קוצצים את הבצל.
- חותכים גס את עלי המנגולד - וגם את החלק היפה של הגבעול קוצצים.
- קוצצים את הבצלים הירוקים.
- מחממים שמן קנולה בסיר.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הלבן הקצוץ ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את המנגולד והבצל הירוק ומטגנים תוך ערבוב.
- מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את האורז וממטגנים אותו דקה וחצי תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומנמיחים את האש למינימום.
- מבשלים 18 דקות.
- פותחים את הסיר ל3 שניות לשחרור אדים וסוגרים לעוד 10 דקות בלי לגעת.
- פותחים את הסיר, מערבבים עם כף עץ את התחתית של הסיר.
זהו! מוכן!