אורז חמוץ עם עלי מנגולד

אורז חמוץ עם עלי מנגולד זו תוספת מיוחד ועשירה שתוסיף לכם ניחוחות, צבעים וטעמים נהדרים לשולחן. האורז מקבל חמיצות מהלימון והמנגולד ויחד עם שאר התוספות - מקבלים אורז נהדר לארוחה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- אורז - כוס וחצי
- מים רותחים - 2 וחצי כוסות
- עלי מנגולד - שקית שלמה
- בצל ירוק - 4-5 גבעולים
- בצל - 1 גדול
- מיץ לימון - מלימון שלם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שום כתוש - 5 שיניים
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
- שוטפים טוב את האורז ומייבשים.
- קוצצים את הבצל.
- חותכים גס את עלי המנגולד - וגם את החלק היפה של הגבעול קוצצים.
- קוצצים את הבצלים הירוקים.
- מחממים שמן קנולה בסיר.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל הלבן הקצוץ ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את המנגולד והבצל הירוק ומטגנים תוך ערבוב.
- מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומטגנים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את האורז וממטגנים אותו דקה וחצי תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומנמיחים את האש למינימום.
- מבשלים 18 דקות.
- פותחים את הסיר ל3 שניות לשחרור אדים וסוגרים לעוד 10 דקות בלי לגעת.
- פותחים את הסיר, מערבבים עם כף עץ את התחתית של הסיר.
זהו! מוכן!