מתכונים קלים מתכוני עוף תבשיל פתיתים עם חזה עוף

תבשיל פתיתים עם חזה עוף

מאת אילה צ'למרו
תבשיל פתיתים עם חזה עוף

תבשיל פתיתים עם חזה עוף

על ידי 24 ביוני 2014

תבשיל של פתיתים עם חזה עוף - מנה טעימה, משביעה וצבעונית שכולם ישמחו לאכול לארוחת הערב. תבשיל פתיתים וחזה עוף זו מנה שקל להכין, טעים לאכול - והיא מתאימה לילדים ומבוגרים כאחד.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את חזה העוף לקוביות גסות (ס"מ וחצי) ומניחים בקערה.
  • מוסיפים את מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב עם נתחי חזה העוף.
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • בינתיים מכינים את הפתיתים:
  • מרתיחים מים לפי הכמות שכתובה על האריזה (בכל מותג פתיתים זה שונה. אז שימו לב)
  • קוצצים את הבצל.
  • מגרדים את הגזר על פומפיה דקה.
  • מחממים שמן קנולה (2 כפות בערך) בסיר רחב.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב כ2 דקות.
  • מוסיפים את המים הרותחים, רסק העגבניות, מלח ופלפל ומערבבים.
  • מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית 7-8 דקות (מומלץ להעזר בהוראות האריזה ולבשל על פיהן).
  • כשהפתיתים מוכנים - מכבים את האש.
  • מוציאים את חזה העוף מהמקרר.
  • מחממים 3 כפות שמן קנולה במחבת גדולה.
  • מוסיפים את חזה העוף, מטגנים תוך ערבוב מספר דקות עד שחזה העוף מלבין מכל צדדיו.
  • מכסים את המחבת עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
  • מוסיפים את הפתיתים המוכנים, מערבבים היטב ומכסים לעוד 5 דקות על אש נמוכה.
  • לוקחים נתח עוף עבה במיוחד, חוצים באמצע ובודקים אם הוא מוכן מבפנים. אם יש ורוד - ממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות. אם לא - הוא מוכן ויאללה לצלחת.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: