5.3אלף 
הדפסה
תבשיל פתיתים עם חזה עוף
תבשיל של פתיתים עם חזה עוף - מנה טעימה, משביעה וצבעונית שכולם ישמחו לאכול לארוחת הערב. תבשיל פתיתים וחזה עוף זו מנה שקל להכין, טעים לאכול - והיא מתאימה לילדים ומבוגרים כאחד.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- למרינדת חזה העוף
- חזה עוף - 1
- שמן זית - 3 כפות
- פפריקה מתוקה - כף
- סויה - 2 כפיות
- טריאקי - 2 כפיות
- צ'ילי מתוק - כף
- לפתיתים
- פתיתים - 500 גרם - עגולים
- בצל - 1 קטן
- גזר - 1
- רסק עגבניות - 100 גרם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - לפי הצורך
- מים רותחים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות גסות (ס"מ וחצי) ומניחים בקערה.
- מוסיפים את מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב עם נתחי חזה העוף.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- בינתיים מכינים את הפתיתים:
- מרתיחים מים לפי הכמות שכתובה על האריזה (בכל מותג פתיתים זה שונה. אז שימו לב)
- קוצצים את הבצל.
- מגרדים את הגזר על פומפיה דקה.
- מחממים שמן קנולה (2 כפות בערך) בסיר רחב.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב כ2 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, רסק העגבניות, מלח ופלפל ומערבבים.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית 7-8 דקות (מומלץ להעזר בהוראות האריזה ולבשל על פיהן).
- כשהפתיתים מוכנים - מכבים את האש.
- מוציאים את חזה העוף מהמקרר.
- מחממים 3 כפות שמן קנולה במחבת גדולה.
- מוסיפים את חזה העוף, מטגנים תוך ערבוב מספר דקות עד שחזה העוף מלבין מכל צדדיו.
- מכסים את המחבת עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים המוכנים, מערבבים היטב ומכסים לעוד 5 דקות על אש נמוכה.
- לוקחים נתח עוף עבה במיוחד, חוצים באמצע ובודקים אם הוא מוכן מבפנים. אם יש ורוד - ממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות. אם לא - הוא מוכן ויאללה לצלחת.
זהו! מוכן!