5.7אלף 
הדפסה
תבשיל עוף עם אורז ועדשים
תבשיל משגע של עוף עם אורז ועדשים והמון דברים טובים. התבשיל עשיר, מזין ומשביע משמש ממש כארוחה שלמה בסיר אחד. עוף עם אורז ועדשים מתאים מאוד לארוחות משפחתיות ולמי שרוצה ארוחה מעולה בלי להשתגע.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 - 10 (אפשר גם ירכיים)
- בצל - 1
- גזר - 1 גדול
- רסק עגבניות - 100 גרם (קופסה קטנה)
- פפריקה מתוקה - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- בהרט - כפית
- מים - לפי הצורך
- אורז - כוס וחצי
- מים רותחים - 3 כוסות
- עדשים - קפואים - כוס
- שמן קנולה - 3 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את העוף טוב טוב.
- קוצצים את הבצל.
- מקלפים מגרדים את הגזרים על פומפיה גסה.
- בסיר רחב ושטוח מחממים 3 כפות שמן קנולה.
- כשהשמן חם - מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים עופות ומטגנים אותם מכל הכיוונים עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזר המגורד, והתבלינים.
- מוסיפים רסק עגבניות ומים פושרים עד חצי מגובה העוף.
- מבשלים רבע שעה על אש בינונית.
- מוסיפים את העדשים.
- מבשלים עוד רבע שעה.
- מוסיפים את האורז ומפזרים אותו לשכבה אחת מעל הסיר.
- מוסיפים מים רותחים.
- סוגרים את הסיר, מבשלים 18 דקות על אש קטנה.
- מערבבים טוב ומגישים.
זהו! מוכן!