4.5אלף 
הדפסה
תבשיל חזה עוף עם סלק
תבשיל בריא מאוד וטעים מאוד של חזה עוף עם סלק. התבשיל מתבשל לו זמן רב ומאחד את הטעמים של הסלק עם דבש, עלים ותבלינים כשבסוף מוסיפים נתחי עוף שיקבלו את מעטפת התבלינים והצבעים הנהדרים של הסלק. תבשיל חזה עוף עם סלק הוא מתקתק, מפתיע וטעים במיוחד.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 55 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- סלקים - 4 בינונים - קטנים טריים. לא מבושלים.
- עלי מנגולד - 8 - 10
- כוסברה - שליש צרור
- בצל - אחד בינוני
- חזה עוף - חצי קילו
- חומץ בן יין - כף
- דבש - כף וחצי
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - בנדיבות
- מים רותחים - לפי הצורך (בערך ליטר)
- שמן זית - 3 כפות
הוראות הכנה
- פורסים את חזה העוף לפרוסות דקות (חצי ס"מ בערך).
- קוצצים את הבצל.
- קולפים וקוצצים את הסלקים דק דק דק. אני השתמשתי במכשיר מאסטר סלייסר שקיצר לי את עבודת החיתוך בטירוף.
- מורידים את החלק הלבן של עלי המנגולד וחותכים לרוחב לרצועות בעובי ס"מ.
- קוצצים את הכוסברה - לא דק דק. אלא באופן די גס.
- מחממים כף וחצי שמן בסיר רחב ושטוח עם מכסה.
- כשהשמן חם - מכניסים את נתחי חזה העוף ומטגנים תוך ערבוב עד שכל הנתחים משנים את הצבע ללבן -ומוציאים לקערה (שימו לב - לא לאותה קערה שחזה העוף היה בה קודם...)
- מוסיפים עוד כף וחצי שמן זית, מחכים שיתחמם - ומוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את עלי המנגולד והכוסברה ומטגנים מספר דקות עד שהם מתרככים ומאבדים את הפריכות.
- מוסיפים את החומץ, המלח והפלפל השחור ומערבבים.
- מוסיפים את הסלק הקצוץ ומים רותחים עד לכיסוי ועוד חצי ס"מ.
- מביאים לרתיחה ונותנים לתבשיל לרתוח 2-3 דקות תוך ערבוב.
- מנמיכים את האש לבינונית נמוכה, מבשלים משהו כמו 50-55 דקות על בעבוע קל תוך ערבוב מדי כמה דקות. זה הזמן להכין אורז לבן.
- לאחר הזמן בודקים שהסלק התרכך - הוא לא צריך להיות רך כמו מרגרינה אלא אל-דנטה. פריך.
- מוסיפים את הדבש, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומבשלים עוד 4-5 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.
מערבבים את התבשיל עם האורז בצלחת לפני שאוכלים.