4.1אלף
הדפסה
שיפודי חזה עוף
שיפודי חזה עוף הם תמיד השיפודים הפחות פופולריים במנגל. לא עוד! הנה לפניכם מתכון לשיפודי חזה עוף שיוצאים טעימים, יפים וכמובן עסיסיים במיוחד ולא יבשים! שיפודי חזה עוף למנגל או להכנה על מחבת פסים ביתית בקלי קלות ובלי להתפשר על הטעם.
- זמן הכנה : 1h 05 min
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 8 שיפודים
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם
- קישוא - 1
- בצל - 1 לא גדול
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית גדושה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - רבע כוס
- שמן קנולה - לפי הצורך
- שיפודים - 6-8
הוראות הכנה
- חתוכים את חזה העוף לקוביות בגודל ס"מ וחצי ושמים בקערה.
- חותכים את הקישוא והבצל לקוביות בגודל ס"מ ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומערבבים היטב עד שהכל מצופה שמן ותבלינים.
- סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים למשך שעה.
- בינתיים ממלאים כלי במים ומכניסים פנימה את השיפודים ומשרים במים במשך שעה.
- לאחר שעה לוקחים שיפוד מסדרים: קוביית חזה עוף, קישוא או בצל, עוד חזה עוף, קישוא או בצל, עוד חזה עוף, קישוא או בצל וקוביית חזה עוף אחרונה. שימו לב שהם קרובים - אבל לא נוגעים אחד בשני.
- מחממים מנגל או מחבת פסים ומשמנים היטב בשמן קנולה.
- כשהמנגל רותח - מניחים את שיפודי חזה העוף על הרשת או על המחבת.
- צולים כ2 דקות מכל כיוון (סה"כ 8 דקות) עד שמתקבל צבע יפה ושחום.
זהו! מוכן!