5.3אלף 
הדפסה
רצועות עוף עם חומוס
רצועות עוף עם גרגרי חומוס ברוטב עגבניות משגע. העוף מתבשל יחד עם הרוטב בסיר, סופג טעמים ואז מפורק לרצועות עסיסיות ומוקפץ עם הרוטב בתוספת מעט מיץ לימון.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 (אפשר גם 3 כרעיים יפים)
- שמן זית - 4 כפות
- שום כתוש - 4 שיניים
- כמון - כף
- רסק עגבניות - 200 גרם (2 קופסאות קטנות)
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- עלי דפנה - 2
- פלפל אדום - 1
- גרגרי חומוס - 300 גרם (קפואים או משימורים)
- מיץ לימון - 2 כפות
- ציר עוף - 2 כוסות (אפשר גם תחליף מאבקה)
- פטרוזיליה - 2 כפות (לקישוט)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחלקים את העופות לכרעיים ושוקיים ומסירים את העור.
- קוצצים את הפלפל האדום לקוביות קטנטנות ושמים בקערה צד.
- מחממים בסיר רחב ושטוח 2 כפות שמן זית.
- כשהשמן חם מכניסים את העוף ומתבלים במלח.
- מטגנים 8 דקות מכל הכיוונים עד שהעוף משחים יפה ומוציאים לצלחת.
- מנמיך את האש ומוסיפים את השום הכתוש, הכמון, רסק העגבניות, ושבבי הצ'ילי הגרוס.
- מערבבים דקה - שתיים עד שהכל מתאחד.
- מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את עלי הדפנה ואת ציר העוף.
- מערבבים בעזרת כף עץ תוך גירוד המשקעים שנדבקו לקרקעית הסיר.
- מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לבינונית נמוכה ומבשלים ללא מכסה במשך 20 דקות.
- מוציאים את העוף שוב לצלחת.
- מוסיפים את גרגרי החומוס לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5-6 דקות על אש נמוכה (אם החומוס קפוא ולא משימורים - מבשלים עוד 2 דקות)
- בזהירות כי העוף חם - מפרקים בשר העוף מהעצם וחותכים לרצועות.
- לאחר בישול החומוס מוסיפים את הפלפל האדום, מיץ לימון, פטרוזיליה (מי שרוצה), רצועות העוף ו2 כפות השמן שנותרו.
- מבשלים עוד 5 דקות במכסה סגור.
זהו! מוכן!
מגישים על קוסקוס או אורז לבן.