5.3אלף 
הדפסה
רצועות חזה עוף חמוץ מתוק עם ירקות
רצועות חזה עוף ברוטב חמוץ מתוק עם המון רוטב וירקות נהדרים. רצועות חזה עוף ברוטב חמוץ מתוק זו מנה קלה להכנה ומאוד טעימה ומומלצת להכנה בכל עת.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1
- מלח - קורט
- קמח - שליש כוס
- ירקות
- שום כתוש - 2 שיניים
- בצל - 1 בינוני
- פלפל אדום - 1
- גזר - 1 בינוני
- שעועית ירוקה - חופן קפוא
- רוטב חמוץ מתוק
- רסק עגבניות - 100 גרם (קופסא קטנה)
- סוכר - רבע כוס
- חומץ - שמינית כוס
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- קורנפלור - כפית
- מים - חצי כוס
- דברים נוספים שצריך
- שמן שומשום - כמה טיפות
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את חזה העוף משאריות שומן ועצמות.
- חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.
- חותכים את הבצל לחצאי טבעות.
- חותכים את הגזר לעיגולים דקים.
- חותכים את חזה העוף לרצועות דקות.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד.
- מכניסים את חזה העוף לקערה ומפזרים עליו קורט מלח ושליש כוס קמח.
- מערבבים היטב בידיים עד שכל רצועות חזה העוף מצופות היטב.
- מחממים במחבת גדולה (או ווק) כף שמן עד שהוא רותח.
- מוסיפים את רצועות חזה העוף ומקפיצים תוך ערבוב (חזי העוף נוטים להידבק - תפרידו מבניהם) עם כף עץ. מטגנים אותם עד הזהבה.
- מוציאים את חזי העוף המוזהבים לנייר סופג.
- מוסיפים עוד כף שמן ומחממים שוב.
- מוסיפים את השום הכתוש הבצל הפרוס ומקפיצים דקה.
- מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומקפיצים עוד דקה.
- שופכים פנימה את הרוטב.
- מוסיפים את רצועות חזה העוף.
- מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך (עניין של 3-4 דקות)
זהו! מוכן!
אפשר להגיש עם אורז לבן או נודלס - וגם לבד זה אחלה.