מתכונים קלים מתכוני עוף רצועות חזה עוף וירקות עם לימון וסויה

רצועות חזה עוף וירקות עם לימון וסויה

מאת אסף כהן
חזה עוף מוקפץ עם ירקות בלימון וסויה

רצועות חזה עוף וירקות עם לימון וסויה

על ידי 17 באוגוסט 2015

מוקפץ פשוט להכנה של חזה עוף עם ירקות - מנה ממש טעימה שמשלבת בתוכה טעמי חמוץ - מלוח עדינים שמגיעים מהלימון והסויה ומשתלבים נהדר עם ירקות מוקפצים פריכים, ועם חזה העוף שמצטרף למנה אחרי השרייה במיץ לימון ותבלינים.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • פורסים את נתח חזה העוף ל2.
  • חותכים את העוף לרצועות בעובי ס"מ ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה מלח ופלפל שחור לפי הטעם, כפית אבקת שום, 2 כפות מיץ לימון ו2 כפות שמן זית.
  • מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בצד ל15 דקות לפחות.
  • בינתיים חותכים את הגזר לרצועות בעובי חצי ס"מ ואורך 4-5 ס"מ.
  • חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • חותכים את הבצל לחצי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • כשחזה העוף מסיים לפחות 15 דקות השרייה - מחממים 2 כפות שמן קנולה במחבת גדולה.
  • כשהשמן חם - מוסיפים את רצועות חזה העוף לשמן ומטגנים תוך ערבוב עד שחזה העוף משנה את הצבע שלו ללבן ומתחיל טיפה להשחים.
  • מוציאים את חזה העוף לקערה נקייה. (לא זו שהוא היה בה קודם).
  • מוסיפים כף שמן קנולה למחבת.
  • מוסיפים את הגזר, הפלפל והבצל למחבת החמה ומקפיצים כמה דקות עד שהגזר מתרכך.
  • מוסיפים את הסויה ועוד כף מיץ לימון ומערבבים.
  • מחזירים למחבת את חזה העוף ומוסיפים את אגוזי הקשיו.
  • מערבבים ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שחזה העוף מוכן.

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: