קציצות עוף אפויות
קציצות עוף מדהימות שלשם שינוי נעשות באפייה ולא בטיגון - כלומר בריאות ומזינות שגם ילדים אוהבים. המתכון לקציצות העוף מכיל ירק להפחתת הערך הקלורי ושיבולת שועל להורדת כולסטרול. המתכון מובא כאן בכמה וריאציות - כולן טעימות מאוד.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עוף טחון - חצי קילו
- ירקות מגורדים - כאן אתם יכולים לבחור אחת הקומבינציות הבאות: קישוא וגזר, גזר ובצל, תפוח אדמה ובטטה, (כמובן שלירקות העמילניים ערך קלורי גבוה יותר).
- ביצים - 2
- שיבולת שועל - 2 כפות
- פטרוזיליה או כוסברה - צרור קצוץ
- כורכום - לפי הטעם
- אבקת שום - לפי הטעם
- קארי - למי שאוהב
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מערבבים את כל החומרים יחד.
- אם התערובת רטובה מדי - מוסיפים קצת פרורי לחם.
- יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף.
- מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
- מרססים בשמן זית. (אפשר בתרסיס שמן קנוי, ויש גם מיכלים שממלאים אותם בשמן זית שאתם קונים ומרססים לבד)
- אופים בחום גבוה (200 מעלות) עד להשחמה. אין צורך להפוך.
זהו, מוכן. מגישים עם סלט עלים רענן.
בתיאבון