5.3אלף
הדפסה
קוביות שניצל ברוטב פיקנטי
מתכון פשוט נהדר וקליל שאני אוהב להכין כשנשארת לי כמות יפה של שניצלים משבת. במקום לחמם במיקרו - אני פשוט מקפיץ ברטבים שיש לי תמיד בבית והופך את השניצלונים לחגיגה. שניצלונים ברוטב פיקנטי זה הפתרון המושלם למי שרוצה לנצל עד תום את השניצלים. וכמובן - למי שרוצה להכין מראש שניצלונים קצת יותר כייפים מהשניצלונים הרגילים.
המתכון נכתב כאילו אין לכם שניצלים במקרר. אז אם יש לכם חיתכו אותם לקוביות קטנות - ודלגו לשלבים הרלוונטיים.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1
- קמח - כפית וחצי גדושות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אבקת שום - לפי הטעם
- ביצה - 1
- פרורי לחם - לפי הצורך
- צ'ילי מתוק - שליש כוס
- צ'ילי חריף - 4 כפות
- רוטב ברביקיו - 3 כפות
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- שומשום - לפי הצורך
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות קטנטנות (ס"מ מקסימום) ושמים בקערה.
- מוסיפים את הקמח והתבלינים.
- מוסיפים את הביצה ולשים עם הידיים את הכל עד שכל נתחי חזה העוף מצופים בביצה ותבלינים.
- שמים בקערה פרורי לחם.
- מצפים את הנתחי חזה העוף בפרורי לחם ומניחים בקערה.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
- מכניסים את השניצלונים לשמן הרותח ל5 דקות ומוציאים לנייר סופג.
- מחממים מחבת גדולה על הכיריים.
- מוסיפים את רטבי הצ'ילי המתוק והחריף ורוטב הברביקיו, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השניצלונים ומתחילים לערבב ולהקפיץ עד שכל השניצלונים מכוסים היטב ברוטב.
- מעבירים לקערה ומפזרים מעל את השומשום.
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'יפס שום.