קוביות חזה עוף ברוטב חמוץ מתוק
כמו שבטח שמתם לב - המטבח האסייתי מאוד קרוב לליבי. האוכל האסייתי הוא מתובל ומלא טעמים ופשוט אין גבול לאפשרויות במטבח הזה. הפעם אני מביא לכם את אחד מהמנות האהובות עלי. קוביות חזה עוף ברוטב חמוץ מתוק היא מנה פשוט נפלאה גם למבוגרים ובטח ובטח שלילדים. מכיוון שאת העוף אנחנו עושים קודם בציפוי טמפורה - הוא נשאר עסיסי וטעים ולא יבש כלל וכלל, ומה שיותר כיף במנה הזו - זה העובדה שהיא מאוד קלה להכנה והיא גם כל כך טעימה שהיא שווה את מראה המטבח אחרי הבישול...
- זמן הכנה : 60 דקות
מרכיבים
- לחזה עוף
- חזה עוף - חצי קילו
- חלבון ביצה - 1
- קמח - כף
- קורנפלור - כף
- לרוטב
- חומץ - 4 כפות
- סוכר חום - 2 וחצי כפות גדושות
- קטשופ - 3 כפות (אפשר חריף)
- סוכר - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- צ'ילי מתוק - 2 כפות
- צ'ילי גרוס - כף
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בעובי 1.5 - 2 ס"מ.
- מערבבים בקערה עמוקה בעזרת מטרפה את הקמח, הקורנפלור והחלבון עד שנוצרת בלילה אחידה.
- מערבבים את קוביות העוף בבלילה, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשרים למשך חצי שעה.
- מחממים סיר קטן עם שמן עמוק.
- מטגנים את הקוביות (בנגלות - לא את כולן בבת אחת... הקוביות ידבקו אחת לשניה) בשמן עמוק עד השחמה קלה ומוציאים לנייר סופג.
- לאחר שכל הנתחים מוכנים, מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב חוץ מהשמן והצ'ילי הגרוס.
- מחממים 3-4 כפות שמ"ק במחבת גדולה. כשהשמן חם – מוסיפים את הצ'ילי הגרוס ומטגנים כחצי דקה עד שהשמן מתחיל להצבע באדום.
- מוסיפים את הרוטב מהקערית בזהירות (השמן עלול לקפוץ) ומטגנים כחצי דקה עד שהנוזל מתחיל לרתוח ולבעבע.
- מוסיפים מיד את כל נתחי העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה וחצי – 2 עד שכל הנתחים מצופים ברוטב.
מגישים על אורז לבן או אורז מוקפץ עם ירקות.