מתכונים קלים מתכוני עוף ציפלונקה טבאקה (עוף רוסי פחוס)

ציפלונקה טבאקה (עוף רוסי פחוס)

ציפלונקה טבאקה (עוף רוסי פחוס)

על ידי 9 במאי 2013

ציפלונקה טבאקה הוא עוף רוסי מסורתי שמוכן מעוף צעיר במיוחד (עופיונים - לא פרגיות), הוא פריך, שחום, מקורמל וטעים באופן קטלני - והכי טוב - קל מאוד להכנה.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מחלקים את העופיונים לשניים לאורך (כדי שכל חצי יכיל כנף וירך)
  • מורחים ומשפשפים  את העופיונים בנדיבות בשמן/חמאה ושום ומפזרים מלח ופלפל משני צדדים.
  • יוצקים עוד 2-3 כפות שמן למחבת בעודו קר.
  • מניחים את העופיונים בצפיפות עם העור כלפי מטה.
  • מכסים עם מכסה שחייב להיות יותר קטן מהמחבת, ומניחים מעל באופן שווה את המשקולות.
  • מעמידים את המחבת על אש קטנה ביותר למשך כ40 דקות. לא נוגעים ולא מזיזים,  רק מציצים לוודא שלא נשרף. העוף מפריש טעמים - ובישול על אש קטנה מבטיח צליה נהדרת.
  • לאחר מכן פותחים את המכסה והופכים את העופיונים בזהירות רבה לצד השני.
  • מכסים, מניחים משקולת ומשאירים על האש עוד כ25-30 דקות. אם יש צורך – מאריכים את זמן הבישול עד שהעופיונים מקבלים צבע זהוב כתום יפיפה.
  • בסיום התהליך מתקבל עוף פריך, שחום, מקורמל וטעים באופן קטלני.

זהו! מוכן!

ברוסיה נהוג להגיש את ציפלונקה טבאקה בתוספת תפוחי אדמה קטנים מטוגנים עם שפע בצל ופטריות מסוגים שונים.  

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: