פסטרמה הודו
פסטרמה היא כידוע נושא שנוי במחלוקת. כלומר, אם קונים אותה בסופר - היא טעימה אך מי יודע מה יש בפנים? אז לפניכם מתכון מעולה של פסטרמה ביתית קלה ביותר להכנה וטעימה ביותר שניתן להגיש קרה או חמה. מומלצת במיוחד להגשה כמנה ראשונה או כחלק מבופה בשרי באירועים. הפסטרמה עשויה מחזה הודו נקבה שהוא בריא במיוחד ומכיוון שהפסטרמה תוצרת בית - אתם יודעים בדיוק מה יש בפנים - והיא כמובן הרבה יותר טעימה. הכנת הפסטרמה היא תהליך שלוקח כיממה על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר. אבל בסוף המתכון ניתן גם טריק לקיצור התהליך.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה הודו נקבה - (חשוב מאוד לבקש נקבה מהקצב. יש הבדל בין זכר לנקבה כשמדובר בעוף הודו)
- מים - ליטר
- עלי דפנה - 2
- מלח - 2 כפות
- סויה - כף
- דבש - כף
- פלפל שחור - לפי הטעם
- פפריקה - לפי הטעם
- צרכים לאחר ההשריה למעטפת התבלינים
- שמן זית - 2 כפות
- פפריקה - כף (או תבלין גריל עוף)
- דבש - כף
- שום כתוש - שן אחת
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מרתיחים את המים עם עלי הדפנה, המלח, הסויה, הדבש, הפלפל השחור והפפריקה.
- לאחר הרתיחה מורידים מהאש וממחכים שיתקרר לטמפרטורת החדר.
- מכניסים את נתח חזה ההודו למים.
- משאירים אותו שם ליממה שלמה.
- לאחר יממה מסננים את הנתח מהמים.
- מערבבים את שמן הזית, הפפריקה (או תבלין גריל עוף), הדבש, השום הכתוש והמלח פלפל ומורחים את כל התערובת על הנתח שיהיה מצופה ועטוף מכל הכיוונים.
- מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל250 מעלות ל20 דקות.
- אחרי 20 דקות מכבים את התנור ומכסים את התבנית בנייר כסף (בלי לגעת בנתח!).
- משאירים ל20 דקות נוספות.
זהו! מוכן. ניתן להגיש חם או לחכות שיתקרר - ולהכניס למקרר. כשהנתח קר - קל מאוד לפרוס אותו דק דק דק כמו במעדניה - והטעם יוצא מן הכלל.