מתכונים קלים מתכוני עוף עלי סיגר במילוי חזה עוף וירקות מוקפצים

עלי סיגר במילוי חזה עוף וירקות מוקפצים

מאת אסף כהן
עלי סיגר ממולאים חזה עוף וירקות

עלי סיגר במילוי חזה עוף וירקות מוקפצים

על ידי 19 באוקטובר 2014

עלי סיגר ממולאים חזה עוף וירקות מוקפצים - זה כמו אגרול רק יותר גדול ומכובד. זו מנה שיכולה לשמש כמנה ראשונה מצויינת לכל ארוחה חגיגית - היא טעימה, לא מסובכת להכנה ונראית נפלא. עלי סיגר ממולאים חזה עוף וירקות זו מנה טעימה ומומלצת לכל אירוע.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 50 דקות
  • כמות : 8-10 מנות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את המרכיבים

  • חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות בגודל ס"מ על ס"מ.
  • פורסים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • חותכים את הגזר לעיגולים בעובי של פחות מחצי ס"מ.
  • חותכים את הפלפלים לקוביות בגודל ס"מ.
  • חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.

מתחילים לבשל

  • מחממים בסיר רחב ושטוח או מחבת גדולה שמן זית.
  • כשהשמן חם - מכניסים את קוביות חזה העוף.
  • ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות עד שחזה העוף מתחיל להזהיב - ומוציאים אותו לקערה.
  • על אותו השמן - מכניסים את הבצל ועיגולי הגזר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל נהיה שקוף והגזר מתחיל להתרכך.
  • מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד 3 דקות.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דקות עד שהפטריות מתכווצות ומצטמצמות.
  • מוסיפים 2 כפות סויה, חצי כפית שמן זומזום ופלפל שחור גרוס בנדיבות.
  • מערבבים ומבשלים עוד דקה 2.
  • מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות.
  • מכבים את האש - ומעבירים את כל תכולת הסיר למסננת - מומלץ לסנן מעל קערה על מנת לשמור את הנוזלים הטעימים לרוטב.
  • מחכים 20-30 דקות עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורה שאפשר יהיה לגעת בה.

מכינים את עלי הסיגר הממולאים

  • בינתיים לוקחים קמח ושמים בקערה בינונית - מוסיפים טיפונת מים ומערבבים לקבלת נוזל סמיך.
  • מניחים עלה סיגר על קרש חיתוך.
  • מניחים במרכז כמות נדיבה של המלית עם כמה שפחות נוזלים - ומשאירים מספיק שוליים בשביל שיהיה אפשר לסגור בקלות.
  • מקפלים את השוליים פנימה וסוגרים את עלה הסיגר על המלית - ומורחים על החלק המקופל מבלילת הקמח כדי שתדביק את השוליים אחד לשני והם לא יפתחו.
  • חוזרים על הפעולה עד נגמרת המלית או נגמרים עלי הסיגר.

ועכשיו אפשר לבחור - או לצפות בפירורי לחם ולתת פריכות נהדרת לעלי הסיגר או להשאיר ככה. אני אוהב לצפות חצי מהכמות.

  • טורפים ביצים בקערה ומכינים קערה נוספת עם פירורי לחם.
  • טובלים את עלי הסיגר המומלאים בביצה ואז מצפים בפרורי לחם.

ולטיגון

  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בסיר או צ'יפסר.
  • כשהשמן רותח מכניסים 2-3 עלי סיגר ממולאים ומטגנים עד להשחמה מכל הכיוונים ומוציאים לנייר סופג. מומלץ להעמיד אותם במאונך שהשמן שנכנס פנימה יטפטף החוצה בקלות.

זהו! מוכן!

מגישים עם הזלפות של צ'ילי מתוק - או שמכינים רוטב פטריות סמיך ומשתמשים ברוטב ששמרנו קודם (מה שטפטף מהמסננת) במקום ציר בקר. יוצא נפלא!

אני אוהב להגיש מנות אישיות - לכל אדם 2 עלי סיגר ממולאים אחד מצופה פרורי לחם ואחד בלי ציפוי.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: