עלי סיגר במילוי חזה עוף וירקות מוקפצים
עלי סיגר ממולאים חזה עוף וירקות מוקפצים - זה כמו אגרול רק יותר גדול ומכובד. זו מנה שיכולה לשמש כמנה ראשונה מצויינת לכל ארוחה חגיגית - היא טעימה, לא מסובכת להכנה ונראית נפלא. עלי סיגר ממולאים חזה עוף וירקות זו מנה טעימה ומומלצת לכל אירוע.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 50 דקות
- כמות : 8-10 מנות
מרכיבים
- למלית
- חזה עוף - קילו
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
- בצל - אחד בינוני
- גזרים - 2 בינוניים
- פטריות - סלסלה
- פלפל ירוק - 1
- פלפל אדום - 1
- סויה - 2 כפות
- שמן שומשום - חצי כפית
- למעטפת
- עלי סיגר - 8-10 מופשרים
- קמח - כף
- מים - לפי הצורך
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- ביצים - 2
- פרורי לחם - לפי הצורך
הוראות הכנה
מכינים את המרכיבים
- חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות בגודל ס"מ על ס"מ.
- פורסים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הגזר לעיגולים בעובי של פחות מחצי ס"מ.
- חותכים את הפלפלים לקוביות בגודל ס"מ.
- חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
מתחילים לבשל
- מחממים בסיר רחב ושטוח או מחבת גדולה שמן זית.
- כשהשמן חם - מכניסים את קוביות חזה העוף.
- ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות עד שחזה העוף מתחיל להזהיב - ומוציאים אותו לקערה.
- על אותו השמן - מכניסים את הבצל ועיגולי הגזר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל נהיה שקוף והגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד 3 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דקות עד שהפטריות מתכווצות ומצטמצמות.
- מוסיפים 2 כפות סויה, חצי כפית שמן זומזום ופלפל שחור גרוס בנדיבות.
- מערבבים ומבשלים עוד דקה 2.
- מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות.
- מכבים את האש - ומעבירים את כל תכולת הסיר למסננת - מומלץ לסנן מעל קערה על מנת לשמור את הנוזלים הטעימים לרוטב.
- מחכים 20-30 דקות עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורה שאפשר יהיה לגעת בה.
מכינים את עלי הסיגר הממולאים
- בינתיים לוקחים קמח ושמים בקערה בינונית - מוסיפים טיפונת מים ומערבבים לקבלת נוזל סמיך.
- מניחים עלה סיגר על קרש חיתוך.
- מניחים במרכז כמות נדיבה של המלית עם כמה שפחות נוזלים - ומשאירים מספיק שוליים בשביל שיהיה אפשר לסגור בקלות.
- מקפלים את השוליים פנימה וסוגרים את עלה הסיגר על המלית - ומורחים על החלק המקופל מבלילת הקמח כדי שתדביק את השוליים אחד לשני והם לא יפתחו.
- חוזרים על הפעולה עד נגמרת המלית או נגמרים עלי הסיגר.
ועכשיו אפשר לבחור - או לצפות בפירורי לחם ולתת פריכות נהדרת לעלי הסיגר או להשאיר ככה. אני אוהב לצפות חצי מהכמות.
- טורפים ביצים בקערה ומכינים קערה נוספת עם פירורי לחם.
- טובלים את עלי הסיגר המומלאים בביצה ואז מצפים בפרורי לחם.
ולטיגון
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בסיר או צ'יפסר.
- כשהשמן רותח מכניסים 2-3 עלי סיגר ממולאים ומטגנים עד להשחמה מכל הכיוונים ומוציאים לנייר סופג. מומלץ להעמיד אותם במאונך שהשמן שנכנס פנימה יטפטף החוצה בקלות.
זהו! מוכן!
מגישים עם הזלפות של צ'ילי מתוק - או שמכינים רוטב פטריות סמיך ומשתמשים ברוטב ששמרנו קודם (מה שטפטף מהמסננת) במקום ציר בקר. יוצא נפלא!
אני אוהב להגיש מנות אישיות - לכל אדם 2 עלי סיגר ממולאים אחד מצופה פרורי לחם ואחד בלי ציפוי.