4.7אלף
הדפסה
עוף פיקנטי בסגנון מקסיקני
עוף פיקנטי בסגנון מקסיקני הוא עוף שנצרב היטב על מחבת פסים ולאחר מכן מבושל בתנור. כך מקבלים את הניחוח והקריספיות של התבלינים החרוכים יחד עם העסיסיות של העוף - ממש כמו במקסיקו - שם העוף נעשה במדורה ששורפת אותו מבחוץ ומשאירה אותו עסיסי מבפנים. התבלינים פיקנטיים וטעימים, וצורת ההכנה הופכת את העוף לכל כך טעים - שלא תרצו להפסיק לאכול.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 (אפשר עם ירכיים)
- צ'ילי גרוס - כפית
- פפריקה מתוקה - כפית
- זרעי כוסברה טחונים - חצי כפית
- קינמון - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 4 כפות
- ספריי שמן - מעט
הוראות הכנה
- מניחים את חלקי העוף בקערה.
- בקערה קטנה יותר מערבבים את כל התבלינים יחד עם 2 כפות שמן זית.
- שופכים את תערובת התבלינים על העופות ולשים טוב טוב בידיים עד שכל העופות מצופים.
- מתחילים לחמם תנור ל210 מעלות.
- מחממים מחבת פסים גדולה עם מעט ספריי שמן. כשהמחבת חמה - מוסיפים את שוקי העוף למחבת.
- מטגנים 4-5 דקות, הופכים ומטגנים עוד 4-5 דקות.
- לאחר שהעופות מטוגנים משני הצדדים וקיבלו צבע - מעבירים את כולם לתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- מכסים עם נייר כסף ומכניסים את העופות לתנור ל25 דקות.
- לאחר 25 דקות - מסירים את נייר הכסף ומחזירים לעוד 5 דקות.
- לאחר 5 דקות מעבירים את התנור למצב גריל עליון (ללא טורבו) ומבשלים עוד 5 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם אורז ושעועית לבנה ברוטב עגבניות.