4.1אלף
הדפסה
עוף פיקנטי בזיגוג דבש
באמת שמדובר באחת ממנות העוף היותר טעימות שתכינו. עוף בתנור בתיבול טיפה פיקנטי עם שמן זית משובח כשבמהלך הצלייה מוסיפים לעוף זיגוג של דבש עם מעט חומץ תפוחים. התוצאות מדהימות וטעימות במיוחד! עוף פיקנטי בזיגוג דבש מתאים לכל ארוחת חג ושבת, הוא יפה, מבריק, עסיסי וטעים במיוחד.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 50 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם כרעיים - אפשר גם בלי העור.
- צ'ילי גרוס - 2 כפיות
- אבקת שום - 2 כפיות
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
- דבש - 6 כפיות
- חומץ תפוחים - 2 כפיות
הוראות הכנה
- מכניסים את חלקי העוף לקערה.
- מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומערבבים היטב עד שכל העוף עטוף בשמן ותבלינים.
- מסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים את העוף לתנור ב180 מעלות ל45 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערה את הדבש וחומץ התפוחים.
- לאחר 45 דקות - מוציאים את התבנית מהתנור ומעלים את החום בתנור ל220 מעלות על גריל עליון.
- כשהתנור מגיע לחום הרצוי מורחים בעזרת מברשת את חצי מתערובת הדבש על גבי העוף ומכניסים לתנור ל2 דקות.
- לאחר 2 דקות - אם השתמשתם בשוקיים - הופכים אותן בזהירות ומורחים אותם בתערובת הדבש. אם יש כרעיים - פשוט מורחים אותם שוב בדבש.
- מחזירים לתנור לעוד 3 דקות - לא יותר שהזיגוג לא ישרף.
- מוציאים מהתנור.
זהו! מוכן!
מגישים עם תפוחי אדמה.