מתכונים קלים מתכוני עוף עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף עם ירקות שורש בתנור

מאת אסף כהן
עוף עם ירקות שורש בתנור

עוף עם ירקות שורש בתנור

על ידי 14 בנובמבר 2013

אין דבר טוב מעוף בתנור -חוץ מעוף בתנור עם ירקות שורש. העוף מעניק מטעמיו לירקות, הירקות מעניקים לו טעמים חזרה - ונוצרת חגיגה של טעמים נהדרים שאי אפשר לעמוד בפניה.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 55 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את העוף משאריות שומן ושמים בקערה.
  • מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל שחור ושמן הזית ומעסים טוב טוב בידיים שהעוף יהיה מכוסה.
  • מקלפים את הגזר ושורש הפטרוזיליה וחותכים אותם לפרוסות.
  • חותכים את הקישוא לפרוסות.
  • מקלפים את השום (לקילוף מהיר לשום ליחצו כאן) ומועכים אותו קלות.
  • מסדרים את כל הירקות (חוץ מהבצל) בתחתית של תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
  • מסדרים מעליה את העוף המתובל.
  • מקלפים את הבצל ופורסים אותו לפרוסות.
  • מסדרים את הבצל על העוף - אם אתם אוהבים בצל שרוף (אצלנו כמעט הולכים עליו מכות) מפרקים את הבצל לטבעות. אם אתם מעדיפים את הבצל רק מבושל - משאירים את הפרוסות שלמות.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל55 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם אורז לבן ועליו יוצקים ירקות ורוטב.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: