4.5אלף 
הדפסה
עוף עם ירקות שורש בתנור
אין דבר טוב מעוף בתנור -חוץ מעוף בתנור עם ירקות שורש. העוף מעניק מטעמיו לירקות, הירקות מעניקים לו טעמים חזרה - ונוצרת חגיגה של טעמים נהדרים שאי אפשר לעמוד בפניה.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 55 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם כרעיים
- גזר - 2
- קישוא - 1
- שורש פטרוזיליה - 1
- שיני שום - 6
- בצל - אחד גדול
- שמן זית - 3 כפות
- פפריקה מתוקה - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מנקים את העוף משאריות שומן ושמים בקערה.
- מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל שחור ושמן הזית ומעסים טוב טוב בידיים שהעוף יהיה מכוסה.
- מקלפים את הגזר ושורש הפטרוזיליה וחותכים אותם לפרוסות.
- חותכים את הקישוא לפרוסות.
- מקלפים את השום (לקילוף מהיר לשום ליחצו כאן) ומועכים אותו קלות.
- מסדרים את כל הירקות (חוץ מהבצל) בתחתית של תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- מסדרים מעליה את העוף המתובל.
- מקלפים את הבצל ופורסים אותו לפרוסות.
- מסדרים את הבצל על העוף - אם אתם אוהבים בצל שרוף (אצלנו כמעט הולכים עליו מכות) מפרקים את הבצל לטבעות. אם אתם מעדיפים את הבצל רק מבושל - משאירים את הפרוסות שלמות.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל55 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם אורז לבן ועליו יוצקים ירקות ורוטב.