4.8אלף 
הדפסה
עוף עם זיתים ועגבניות
עוף עם זיתים ועגבניות הוא למעשה תבשיל עוף מרוקאי. התבשיל הוא חמצמץ, מתובל מאוד - וכמובן טעים מאוד. מומלץ להכנה לכבוד שבת - מכיוון שהרוטב שנוצר הוא מושלם מאין כמוהו לניגוב עם חלה. מומלץ להוריד את העור של העוף מכיוון שאז הטעמים של התבשיל יספגו הרבה יותר טוב.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 1h 10 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 ללא עור
- זיתים ירוקים - קופסת שימורים 1 - ללא גרעינים
- בצל - 1 גדול
- עגבניות מרוסקות - 400 גרם
- רסק עגבניות - 100 גרם
- שום - 2 שיניים פרוסות דק
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - כפית וחצי
- כורכום - כפית
- טימין - קמצוץ
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 3 -4 כפות
- מים פושרים - חצי כוס
- מים רותחים - קערה
הוראות הכנה
- מסננים את הזיתים מנוזל קופסת השימורים, ושמים בקערה עם מים רותחים לכ - 20 דקות.
- בינתיים קוצצים את הבצל.
- מחממים שמן בסיר נמוך ורחב (סוטאז').
- מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל טיפטיפה להזהיב.
- מוסיפים את העוף על הבצל.
- מטגנים את העוף כמה דקות מכל הצדדים עד שהצבע שלו משתנה לחלוטין ומתחיל טיפה להשחים.
- מוציאים את העוף לקערה.
- מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים דקה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, התבלינים וחצי כוס המים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומערבבים שוב.
- מחזירים את העוף.
- מסננים את הזיתים מהמים ומפזרים מעל העוף.
- סוגרים את הסיר עם המכסה ומבשלים שעה על אש בינונית נמוכה.
- מדי 20 דקות מערבבים קצת את העוף.
זהו! מוכן. מגישים עם אורז לבן או (הכי מומלץ) להגיש על קוסקוס עם הרבה רוטב וזיתים - וכמובן חלה טרייה.