6.2אלף
הדפסה
עוף עם גמבה
עוף עם גמבה הוא מתכון פשוט וקל וטעים מאוד. העוף מבושל בסיר רחב עם הרבה שום ופלפלים שנותנים לו טעם נפלא. מצוין לארוחות שבת וחג.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 1h 10 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 10 (אפשר גם ירכיים)
- שום כתוש - 4 שיניים
- בצל - 1 גדול
- פלפל אדום - 4
- רסק עגבניות - 100 גרם (קופסא קטנה)
- פפריקה מתוקה - 2 כפות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הועם
- שמן קנולה - 2 כפות
- מים - מעט
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- חותכים את הפלפלים לרצועות.
- מתבלים את העוף במלח, פלפל וכף פפריקה מתוקה ומעסים היטב.
- מחממים שמן קנולה בסיר רחב ושטוח.
- מטגנים את העופות, עד להשחמה קלה ומוציאים מהסיר.
- מטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את שיני השום הכתושות, ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את רצועות הפלפלים, רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור, וכף פפריקה מתוקה ומעט מים.
- מחזירים את העוף לסיר ומבשלים על אש נמוכה שעה עד שעה וחצי.
- הטריק היחיד פה הוא שעל מנת שהעוף יספוג את הטעמים של הרוטב, צריך לערבב במהלך הבישול, ומדי פעם להעלות רוטב מתחתית הסיר ולכסות בו את העופות. תהליך פשוט ומשתלם.
- אחרי כשעה של בישול העוף רך, שזוף וטעים.
זהו! מוכן!
להגיש עם אורז לבן והרבה רוטב.