4.6אלף
הדפסה
עוף מטוגן בציפוי בסגנון קנטאקי
מכירים את הכנפיים של קנטאקי? אז אותו הדבר בגרסת השוקיים. אותו הציפוי האהוב, הפריך והמדוייק עם כל העסיסיות של שוקי העוף. קל להכנה וכמובן - מאוד טעים.
הציפוי הכפול מבטיח שהמעטפת הקריספית תהיה מושלמת - לכן חשוב לא לדלג על שלבים.
- זמן הכנה : 35 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם ירכיים.
- קמח - כוס וחצי
- מלח - כף וחצי
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה חריפה - כף וחצי
- אבקת שום - כפית וחצי
- אבקת בצל - כף וחצי (לא מרק בצל!)
- ביצים - 2
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מנקים את העופות ומשאירים את העור.
- מכניסים את חלקי העוף לסיר וממלאים במים עד כיסוי ועוד קצת.
- מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש ומבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.
- מסננים את העוף מהמים ונותנים לו כמה דקות להתקרר לטמפ' החדר.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
- מערבבים בקערה גדולה כוס קמח עם כף מלח, כפית אבקת שום, כף אבקת בצל, כף פפריקה חריפה ופלפל שחור לפי הטעם.
- בקערה נוספת טורפים את הביצים.
- טובלים כל נתח עוף בביצה ואז מצפים מקמח מכל הכיוונים ומעבירים לצלחת.
- לאחר מכן מוסיפים את שאר התבלינים והקמח לקערת הקמח ומערבבים.
- לוקחים כל נתח מצופה - טובלים אותו שוב בביצה ומצפים שוב בתערובת הקמח והתבלינים.
- מכניסים את הנתחים לשמן עמוק ומטגנים 7 דקות עד שהם משחימים יפה.
- מוציאים לנייר סופג
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'יפס וטבעות בצל.