3.6אלף
הדפסה
עוף כל הטעמים
עוף כל הטעמים - כשמו כן הוא - עוף שמזוגג ברוטב שהוא קצת מתוק, קצת חריף, קצת מלוח וקצת חמוץ והמון המון טעים. העוף מתבשל בסיר עם הרוטב שמצטמצם לו יחד עם הבישול ויוצר זיגוג יפיפה וטעים ומרשים.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 - 10 (אפשר גם ירכיים) - ללא עור
- שמן זית - כף וחצי
- שומשום - לקישוט
- מרכיבי הזיגוג
- מים - כוס
- רוטב סרירצ'ה - כף
- חומץ בלסמי - שליש כוס
- סויה - חצי כוס
- דבש - כף
- שום כתוש - 3 שיניים
הוראות הכנה
- מערבבים את מרכיבי הזיגוג בקערה עד שהם מתאחדים
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח.
- כשהשמן חם מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים 3-4 דקות תוך כדי סיבוב מדי פעם - עד שהעוף משחים מכל הכיוונים.
- מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה (עניין של כמה שניות...)
- מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
- מורידים את המכסה - מעלים את האש לבינונית ומבשלים תוך כדי שהופכים ומסובבים את העופות משהו כמו 8 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מעבירים את העוף לצלחת, יוצקים עליו רוטב בנדיבות.
זהו! מוכן!
מגישים עם אורז לבן ושמים רוטב בנדיבות.