4.1אלף
הדפסה
עוף ותפוחי אדמה בתיבול איטלקי
עוף ותפוחי אדמה שנצלים בתנור עם תיבול עדין בניחוח איטלקי עם שיני שום ושמן זית טוב - מה צריך יותר מזה על השולחן? העוף יוצא עסיסי ובטעם נהדר יחד עם תפוחי אדמה קריספיים וטעימים שמשלימים למנה חגיגית של עוף ותפוחי אדמה יפים וטעימים במיוחד.
במתכון אני משתמש בתפוחי אדמה שנמכרים להכנה במיקרו - סתם כי זה נחמד ויפה. אבל אפשר להשתמש בכל תפוח אדמה - פשוט חותכים לקוביות גסות.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 50 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם כרעיים
- תפוחי אדמה קטנטנים - חבילה של תפוחי אדמה למיקרוגל
- אורגנו - כפית וחצי
- בזיליקום - כפית וחצי
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שיני שום - 4 שיניים
- שמן זית - שליש כוס
הוראות הכנה
- פותחים את האריזה של תפוחי האדמה.
- חותכים את תפוחי האדמה לחצאים ושמים בקערה (שימו לב - בד"כ בשקיות האלו יש תפוח אחד או שניים שנאים מעפן... תוציאו).
- מוסיפים לקערה את חלקי העוף, התבלינים, שיני השום (לא כתושים!) ושמן הזית.
- מערבבים הכל היטב בידיים עד שתפוחי האדמה והעוף מכוסים שמן זית ותבלינים.
- מסדרים על תבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל50 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם ירקות מתובלים בשמן זית.