עוף וירקות בקומות בתנור

אז את הרעיון לעוף הזה לקחתי מקצביה בפריז שבה הכינו בתנור עופות שלמים ונתנו לנוזלי העוף לטפטף לתוך מיכל שבו בושלו ירקות שקיבלו את כל הטעמים הנהדרים של העוף בלי שהעוף כובס בנוזלים של עצמו והעוף גם הוא מקבל את ניחוחות הירקות. העוף יוצא קריספי ועסיסי והירקות יוצאים רכים ועם המון המון טעמים נהדרים.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 1h 15 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לעוף
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם ירכיים
- פפריקה מתוקה - כף גדושה
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - רבע כוס
- לירקות
- גזרים - 3
- תפוחי אדמה - 4
- בצל - 1
- ראש שום - 1
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
הוראות הכנה
- שמים את חלקי העוף בקערה עם התבלינים ושמן הזית ומערבבים היטב עד שהכל מצופה בתבלינים ושכבה נאה של שמן.
- חותכים את הירקות לקוביות גסות ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה מלח, פלפל ושמן זית ומערבבים.
- מסדרים תבנית לתנור עם נייר אלומיניום ומסדרים עליו את הירקות בשכבה אחת.
- לוקחים את ראש השום, חוצים אותו ל2 עם סכין טובה ומניחים בתבנית. (מומלץ למרוח בקצת שמן).
- לוקחים את הרשת של התנור ומסדרים עליה ישירות את העופות.
- מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות - שמים את תבנית הירקות בקומה הכי נמוכה של התנור ואת רשת העופות באמצע התנור.
- מבשלים חצי שעה.
- פותחים, הופכים את השוקיים (אם זה ירכיים - משאירים) ומבשלים עוד 45 דקות.
- בינתיים אפשר לראות איך העוף מגיר את הנוזלים שלו על הירקות ומעשיר אותן בטעמים.
זהו. מוכן.
מגישים עם סלט ירקות ומתענגים מארוחה טעימה במיוחד.