4.1אלף 
הדפסה
עוף ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה
תבשיל עוף ברוטב עגבניות סמיך וטעים בתוספת שעועית ירוקה זו מנה פשוט נהדרת לארוחות שבת וחג. העוף מתבשל ברוטב סמיך שנעשה מעגבניות בשלות ומעט תבלינים והוא הולך מצוין עם אורז לבן, פתיתים ואפילו קוסקוס.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 55 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 4-8 אפשר גם כרעיים
- בצל - 1
- עגבניות - 6 גדולות ובשלות
- רסק עגבניות - 100 גרם
- שעועית ירוקה - כוס מהקפואים בסופר
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- כמון - כפית
- כורכום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- סוכר - קורט
- מים - חצי ליטר
- שמן זית - 3 כפות
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל גס.
- חותכים את העגבניות לקוביות גסות.
- מחממים 3 כפות שמן זית על סיר רחב שיאפשר לכל חתיכות העוף שלכם לשבת בשכבה אחת.
- כשהשמן רותח מכניסים את העוף ומטגנים אותו משני הצדדים עד שהוא מתחיל להשחים ומוציאים לקערה נקיה.
- על אותו השמן מכניסים את הבצל ומטגנים עד השחמה.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות עד שהן מתרככות היטב.
- מוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים את רסק העגבניות וקורט סוכר ומערבבים.
- מוסיפים חצי ליטר מים ומביאים הכל לרתיחה.
- מחזירים את העוף לסיר (אם העוף לא מכוסה כולו - מוסיפים עוד מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה)
- סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית - נמוכה 45 דקות.
- מוסיפים את השעועית הקפואה ישר לרוטב ומערבבים.
- מבשלים עוד 10 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז, פתיתים או קוסקוס.