7אלף
הדפסה
עוף בצ'ילי מתוק ואננס
העוף הכי טעים שאכלתם בחיים. השילוב המושלם בין צ'ילי מתוק, אננס ושום כתוש על גבי עוף שנכנס לתנור עד שהכל מתקרמל והופך לרוטב כל כך טעים וכל כך עסיסי - שהוא פשוט מושלם.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 1h 15 min
מרכיבים
- שוקי עוף - 8-10 אפשר גם ירכיים
- חתיכות אננס משומר - 2 קופסאות שימורים קטנות (אלו של 230 גרם)
- צ'ילי מתוק - שלושת רבעי כוס
- שום כתוש - 4 שיניים
- ספריי שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מכינים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים - ומרססים אותה במעט ספרי שמן. (אתם תברכו אותי על זה כשתראו כמה קל יהיה לנקות אח"כ...)
- מסדרים את חלקי העוף בתבנית בשכבה אחת.
- מערבבים בקערה נפרדת את הצ'ילי המתוק, השום הכתוש וחתיכות האננס - עם הסירופ של השימורים.
- כשהתערובת מעורבבת ואחידה - יוצקים על גבי העופות את הכל.
- מוודאים שכל העופות מצופים מלמעלה (אם לא - יצוקים עליהם מהרוטב עם כף).
- מכניסים לתנור ב180 מעלות לשעה ורבע.
- מדי 20 דקות - פותחים את התנור, יוצקים עם כף מהרוטב על העופות ומכניסים חזרה.
זהו! מוכן! מגישים עם אורז לבן - ומלאאאאא רוטב.