5.4אלף 
הדפסה
עוף בפלפלים ובצל בתנור
את הרעיון למתכון הזה קיבלתי מחבר שביקש ממני לבנות מתכון של עוף בפלפל אדום בתנור. התוצאה היתה כל כך מוצלחת - שכולם ליקקו את הצלחת. אז הנה אני משתף איתכם את המתכון לעוף בפלפל אדום עם בצל והמון המון פפריקה - שמתבשל בתנור בחום בינוני לזמן ארוך ויוצא קריספי, עסיסי וטעים מאוד מאוד.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 1h 30 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 6-8 אפשר גם כרעיים
- פלפל אדום - 2
- בצל - 2
- שיני שום - 4
- פפריקה מתוקה - 2 כפות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - רבע כוס
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לחצי - וכל חצי פורסים לפרוסות של ס"מ ומניחים בקערה גדולה.
- חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי ס"מ ומוסיפים לקערה.
- מקלפים את השום ומועכים אותו קלות ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את נתחי עוף (השוקיים והכרעיים).
- מוסיפים את המלח, הפלפל והפפריקה המתוקה.
- מוסיפים את שמן הזית.
- מערבבים ולשים הכל בידיים עד שהעוף, הפלפלים והבצל עטופים בשמן זית ותבלינים.
- לוקחים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים - מסדרים בקרקעית שלה בשכבה את הפלפלים, הבצלים והשום.
- מסדרים עליהם את חלקי העופות.
- מכניסים לתנור ב160 מעלות לשעה וחצי.
זהו! מוכן! מגישים על אורז לבן - עם הרבה רוטב. ועם חלה - לנגב את הרוטב הטעים!