מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף בלימון ויין לבן

חזה עוף בלימון ויין לבן

מאת שובל אביטוב
עוף בלימון. צילום: שובל אביטוב

חזה עוף בלימון ויין לבן

על ידי 14 בפברואר 2013

חזה עוף בלימון ויין לבן היא מנה בסגנון אסייתי. אפשר להגיש אותה כמנה ראשונה בפני עצמה או כמנה עיקרית של עוף בלימון עם תוספת של אורז מתקתק.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את החזה עוף לרצועות קטנות / בינוניות.
  • צפים בקמח וטובלים בביצים.
  • בסיר טיגון / ווק מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  • כאשר הניגסונים מקבלים צבע חום של שניצל, מוציאים לנייר סופג ומכסים כדי לשמור על החום
  • כעת מכינים את הרוטב.
  • מערבבים את הקורנפלור בחצי כוס מים קרים עד שהוא נמס לגמרי ללא גושים.
  • שופכים למחבת ומביאים לרתיחה.
  • כאשר הנוזל מתחמם, מוסיפים יין לבן, מלח ומיץ לימון ומביאים שוב לרתיחה.
  • כאשר הרוטב מתחיל להיות סמיך וצמיגי מוסיפים את גרידת הלימון ואת נגיסוני העוף.
  • לאחר מספר דקות, כשהעוף סופג אליו את הרוטב, המנה מוכנה.
  • מצלחתים ומגישים.

מומלץ לנשנש עם רוטב צ'ילי מתוק וצ'ופסטיקס...

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: