4.1אלף
הדפסה
עוף בזיגוג בלסמי ודבש
עוף בזיגוג של בלסמי ודבש הוא טעים מאוד ומוכן יחסית מהר. הצימצום של הבלסמי עם הדבש ושאר המרכיבים נותן מראה זיגוג נהדר על העוף, מפיץ ניחוחות שאי אפשר לעמוד בהן - וכמובן טעים מאוד מאוד.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 50 דקות
- כמות : 4 - 6 מנות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 (אפשר גם ירכיים)
- חומץ בלסמי - חצי כוס. מי שאוהב - יכול לשים גם שני שליש
- דבש - כף גדושה
- רסק עגבניות - 100 גרם (קופסה קטנה)
- ציר עוף - חצי כוס - אפשר גם מאבקה
- שום כתוש - 3 שיניים
- שמן זית - כף וחצי
הוראות הכנה
- מנקים את העוף משאריות שומן ומורידים את העור.
- מחממים שמן זית בתוך סיר רחב ונמוך - שיש בו מקום לכל נתחי העוף. (למי שיש התנגדות עקרונית ולא מובנת לטיגון בשמן זית - שמן קנולה גם יעשה את העבודה. אבל שמן זית יותר טעים)
- כשהשמן חם - מניחים את העוף בשכבה על השמן (זהירות - זה מקפיץ את השמן)
- מטגנים היטב את העוף בערך 10 דקות מכל הכיוונים עד שהוא משחים כולו.
- מוציאים את העוף לקערה, מכבים את האש ומורידים את הטמפ' של השמן.
- כשהטמפ' יורדת קצת - מדליקים חזרה את האש על אש בינונית.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה עד השחמה קלה מאוד. (אם השום נשרף - כנראה שלא הנמכתם את הטמפ' מספיק - תתחילו מחדש. שום שרוף זה באסה עולמית.
- מוסיפים את רסק העגבניות וציר העוף ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את החומץ הבלסמי והדבש - מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות עד שהכל מצטמצם ומסמיך.
- כשהרוטב מסמיך - מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומחזירים את העוף.
- מבשלים 20 דקות עם מכסה - כשכל 7-8 דקות הופכים את הנתחים שיהיו טבולים ברוטב מכל הכיוונים. (בזמן הזה מכינים אורז לבן כתוספת)
- מסירים את המכסה ומבשלים עוד 15 דקות ושוב הופכים באמצע את העופות.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן ומקשטים בעירית קצוצה.