3.7אלף 
הדפסה
עוף בגריל
עוף בגריל זה אחד העופות הטעימים שאפשר להכין. מינימום תבלינים, מקסימום טעמים. עוף בגריל בתנור הוא מהיר וקל להכנה וכמובן - מאוד מאוד טעים.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שוקי עוף - 8 - אפשר גם ירכיים
- מלח - לפי הטעם - אם יש מלח גס גרוס - עדיף (לא גס)
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- תערובת תבלינים איטלקית - חצי כפית (או מעט אורגנו ובזיליקום יבשים)
- שמן זית - 3-4 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את העוף ומשאירים את העור. הוא ישמור על העסיסיות.
- שמים את העופות בקערה, מפזרים מלח גרוס ופלפל שחור גרוס ותערובת התבלינים האיטלקית ומערבבים טוב טוב בידיים שכל העופות יהיו מצופים.
- מחממים תנור על מצב גריל - חום עליון (ללא טורבו) על 250 מעלות. מכינים תבנית לתנור מצופה בנייר כסף (נייר אפייה לא מיועד לחום של מעל 200 מעלות בד"כ - אז משתמשים בנייר כסף).
- בזמן שהתנור מתחמם לו - מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.
- כשהשמן רותח מכניסים את השוקיים. אם שמים גם ירכיים - מניחים אותם עם העור למטה.
- מטגנים משהו כמו 2 דקות על אש גבוהה.
- מורידים את האש לבינונית - ומטגנים עוד כמה דקות תוך הפיכת השוקיים שיקבלו צבע בצדדים. את הירכיים הופכים מדי פעם שיקבלו צבע מלמטה ומלמעלה.
- כשהעוף מקבל גוון זהוב למדי (עניין של 7-8 דקות של טיגון) - מעבירים אותו באופן מסודר לתבנית על נייר הכסף (הירכיים עם העור למעלה).
- מכניסים לאמצע התנור וצולים על 250 12-15 דקות עד שהוא משחים היטב.
- פותחים את התנור, הופכים את העופות וממשיכים לצלות עוד 5 דקות.
זהו! מוכן!
רצוי להגיש עם אורז, תפוחי אדמה, ירק מבושל וכמובן סלט טוב.