3.5אלף
הדפסה
סלט חזה עוף מושקע
סלט חזה העוף שלפניכם הוא מושקע וטעים במיוחד - אבל קל להכנה וטעים בצורה יוצאת דופן. לא סתם ירקות חתוכים וחזה עוף צרוב - אלא סלט חזה עוף מתובל, עגבניות ובצל צלויים וירקות טריים וצבעוניים. תאווה לעיניים ולחייך - טעים מאוד ובריא.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 5 דקות
- כמות : 2 -3 סלטים
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לחזה העוף
- חזה עוף - 1
- מלח - לפי הצורך
- פלפל שחור גרוס - לפי הצורך
- פפריקה מתוקה - לפי הצורך
- אבקת שום - מעט
- שמן זית - 4 כפות
- לסלט
- עגבניות שרי - 8
- בצל - 1 גדול
- אורגנו - מעט
- חסה - כמות יפה של עלים - אפשר ועדיף חסה מסוג אייסברג
- מלפפון - אחד גדול
- גזר - אחד גדול
- פלפל אדום - או כתום 1
- לרוטב
- שמן זית - לפי הטעם
- מיץ לימון - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- חוצים את עגבניות השרי לחצי (איך חוצים המון עגבניות שרי ב4 שניות? לחצו כאן) ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
- מקלפים וחותכים את הבצל לשמיניות (חוצים ל2 ואז לרבעים ואז לשמיניות) ומסדרים על התבנית ליד עגבניות השרי.
- ממליחים ומפלפלים את עגבניות השרי בעדינות ומפזרים עליהן מעט אורגנו - את הבצל משאירים כמו שהוא.
- מזליפים שמן זית על העגבניות והבצל.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל20 דקות.
- בינתיים לוקחים את חזה העוף - מנקים אותו משאריות עצמות ושומן.
- בעזרת סכין - חוצים כל חצי פרפר באמצע כך שנוצרות סה"כ 4 פרוסות דקות.
- שמים את הנתחים בקערה.
- מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ואבקת שום לפי הטעם (לא לקמץ בפפריקה).
- מוסיפים את שמן הזית ולשים בידיים עד שכל נתחי חזה העוף מצופים בתבלינים ושמן זית.
- מניחים בצד שיספגו טעמים.
- בינתיים חותכים את הגזר, המלפפון והפלפל לקוביות ושמים בקערה יחד עם חסה חתוכה או קרועה ומתבלים בכיף לפי הטעם ומערבבים.
- מחממים מחבת פסים נונ-סטיק (טפלון) ללא שמן.
- כשהמחבת רותחת - מניחים עליה את חזה העוף וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד להשחמה של חזה העוף מבחוץ ומוציאים לקרש חיתוך.
- בינתיים העגבניות והבצל אמורים כבר לסיים את הצליה ומוציאים אותם מהתנור שיתקררו - הם יותר טעימים בטמפ' החדר.
- בעזרת סכין טובה - פורסים את הנתחים הצרובים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. (חזה העוף עדיין ורוד מבפנים - ולכן לאחר החיתוך - לשטוף היטב את הסכין).
- מחזירים את פרוסות חזה העוף למחבת וצורבים אותן עוד חצי דקה משני הצדדים עד שהן משחימות.
בונים את הסלט:
לוקחים 2 - 3 קערות (לפי כמות הסועדים)
- שמים בכל קערה מהירקות המתובלים.
- מסדרים מעל הירקות בצורה יפה נתחי חזה עוף צלויים, עגבניות צלויות ובצל צלוי.
מי שרוצה - יכול לתבל את הסלט ברוטב ויניגרט ולהעצים את הטעמים.