6אלף
הדפסה
נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות
נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות זה בעצם רוטב נפלא של חזה עוף עם פטריות - סמיך, טעים וריחני שמתאים להמון שימושים. נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות אפשר להגיש על אורז, על פסטה, על כיסוני בצק עלים, על בורקס ועוד - בתנאי שלא תגמרו אותו כבר מתוך הסיר...
במתכון עשיתי שימוש בציר בקר - אבל אפשר בהחלט להשתמש בתחליפי אבקות.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - אחד שלם
- פטריות - 2 סלסלאות
- בצל - אחד קטן
- ציר בקר - כוס רותחת (אפשר גם תחליף של אבקת מרק)
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - כפית
- מים רותחים - כוס
- קמח - כפית גדושה
- שמן קנולה - 2-3 כפות
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות.
- חותכים את חזה העוף לנתחים קטנים ודקים. בעובי חצי ס"מ ואורך ס"מ וחצי בערך.
- מחממים את השמן בסיר בינוני.
- כשהשמן חם מוסיפים את נתחוני חזה העוף החתוכים - ומפזרים עליהם מעט מלח ופלפל.
- מטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב עד שכל נתחי חזה העוף הפכו לבנים - ומוציאים לקערה נקיה.
- מוסיפים כף שמן לסיר.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף ומתחיל להזהיב בצדדים.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות עד שהפטריות מפרישות את כל הנוזלים ומתרככות לחלוטין.
- מוסיפים כפית קמח גדושה על הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ2 דקות.
- מוסיפים את ציר הבקר ומערבבים תוך גרוד קרקעית הסיר מהמשקעים שנדבקו.
- מוסיפים את נתחי חזה העוף, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מורידים לאש בינונית ומבשלים 10 דקות כשמדי 2-3 דקות מערבבים היטב עד להסמכה של הרוטב.
זהו! מוכן!