מתכונים קלים מתכוני עוף נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות

נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות

מאת אסף כהן
נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות

נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות

על ידי 9 ביוני 2015

נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות זה בעצם רוטב נפלא של חזה עוף עם פטריות - סמיך, טעים וריחני שמתאים להמון שימושים. נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות אפשר להגיש על אורז, על פסטה, על כיסוני בצק עלים, על בורקס ועוד - בתנאי שלא תגמרו אותו כבר מתוך הסיר...

במתכון עשיתי שימוש בציר בקר - אבל אפשר בהחלט להשתמש בתחליפי אבקות.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל.
  • קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות.
  • חותכים את חזה העוף לנתחים קטנים ודקים. בעובי חצי ס"מ ואורך ס"מ וחצי בערך.
  • מחממים את השמן בסיר בינוני.
  • כשהשמן חם מוסיפים את נתחוני חזה העוף החתוכים - ומפזרים עליהם מעט מלח ופלפל.
  • מטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב עד שכל נתחי חזה העוף הפכו לבנים - ומוציאים לקערה נקיה.
  • מוסיפים כף שמן לסיר.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף ומתחיל להזהיב בצדדים.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות עד שהפטריות מפרישות את כל הנוזלים ומתרככות לחלוטין.
  • מוסיפים כפית קמח גדושה על הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ2 דקות.
  • מוסיפים את ציר הבקר ומערבבים תוך גרוד קרקעית הסיר מהמשקעים שנדבקו.
  • מוסיפים את נתחי חזה העוף, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מורידים לאש בינונית ומבשלים 10 דקות כשמדי 2-3 דקות מערבבים היטב עד להסמכה של הרוטב.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: