5אלף 
הדפסה
נגיסי עוף ברוטב תפוזים
ואוו כמה שזה טעים. נגיסי עוף קטנים בציפוי טמפורה מוקפצים ברוטב על בסיס מיץ תפוזים. זה מתוק, זה חמצמץ, זה מלוח, זה דביק וזה כל כך טעים!
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם
- לטמפורה
- ביצה - 1
- קמח - כוס
- מלח - רבע כפית
- פלפל שחור גרוס - רבע כפית
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- לרוטב התפוזים
- מיץ תפוזים - חצי כוס
- חומץ - רבע כוס
- רוטב סויה - 2 כפות
- מים - חצי כוס
- אבקת שום - כפית
- סוכר חום - שני שליש כוס
- קורנפלור - כף גדושה
- לקישוט
- שומשום - בנדיבות (לא חובה)
- בצל ירוק - גבעול (לא חובה)
הוראות הכנה
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ביס ושמים בקערה.
- שוברים לתוך הקערה ביצה ומערבבים עד שכל חזה העוף מצופה.
- בקערה נוספת מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל.
- שופכים את נגיסי העוף לקערת הקמח ומערבבים היטב עד שכל הנתחים מצופים בקמח.
- מכניסים את הנגיסים אחד אחד לשמן עמוק ומטגנים 5 דקות עד שהם מושחמים היטב - ומוציאים לנייר סופג.
- שמים במחבת גדולה את מיץ התפוזים, החומץ, הסויה והמים - מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את אבקת השום, מנמיכים את האש לגובה בינוני ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את הסוכר החום ומבשלים תוך ערבוב עוד 3 דקות.
- מוסיפים את הקורנפלור, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה כשכל הזמן מערבבים.
- מוסיפים את נגיסי העוף המטוגנים ומקפיצים ומערבבים עד שכל הנתחים מצופים רוטב - ושכמעט לא נשאר רוטב במחבת.
זהו! מוכן!
מפזרים בצל ירוק קצוץ או שומשום בנדיבות.
מגישים כמו שהוא או עם אורז לבן.