כרעי עוף ממולאים באורז
כרעי עוף ממולאים באורז זו מנה שדרושת קצת מיומנות אבל זו מנה מעולה וטעימה להגשה באירועים, שבתות וחגים. כרעי העוף ממולאים באורז צהוב עם גזר וצימוקים, ומבושלים ברוטב בלסמי עם יין אדום - מנה שהיא חגיגה של טעמים וניחוחות. קלאסי להגשה בחגים.
את כרעי העוף אנחנו מפרקים מהעצם בזהירות בלי לעשות חורים בבשר ובעור, ומשאירים את קצה העצם על מנת שתשמור על הכרעיים סגורות. ניתן לבקש מהקצב שיפרק לכם, וניתן לפרק לבד (זה בערך 5-10 דקות עבודה לכל כרע) עם סכין עוף טובה וסכין טורנה.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- כרעי עוף - שלמים ללא עצמות - פרט לקצה הפולקע
- אורז למילוי - קישור למתכון בהמשך
- רוטב בלסמי מצומצם - קישור למתכון בהמשך
- פפריקה - 2 כפיות
- אבקת שום - 2 כפיות
- זרעי כוסברה טחונים - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - רבע כוס
הוראות הכנה
- מכינים רוטב בלסמי מצומצם
- מכינים אורז למילוי
- מפרקים את העוף.
- אוחזים כל כרע מרוקן ביד, ועם היד השניה דוחסים אורז - מכיוון שהאורז כבר מבושל אפשר לדחוס בכיף.
- סוגרים את העוף עם שארית הבשר. ניתן לסגור עם קיסם - אני פשוט מניח את העוף על החלק שסוגר וכך הוא לא מתפרק.
- מסדרים את העופות הממולאים בתבנית אלומיניום (מכיוון שהרוטב הופך למעט דביק וקשה לניקוי - עדיף להשתמש בתבנית חד"פ).
- מערבבים את התבלינים עם שמן הזית בקערה ומורחים עם מברשת על העוף.
- שופכים את הרוטב הבלסמי עד למילוי התבנית. להקפיד שלא לשפוך ישירות על העופות אלא מהצדדים.
- יוצקים כף מרוטב הבלסמי על כל כרע.
- מכניסים לתנור ב 180 מעלות למשך שעה - כשכל רבע שעה יוצקים רוטב על העוף.
זהו! מוכן!
להגיש עם תוספת אורז מהמילוי, או תפוחי אדמה בתנור ומנת ירק כמו שעועית או ברוקולי