מתכונים קלים מתכוני עוף כרעי עוף ממולאים באורז

כרעי עוף ממולאים באורז

מאת אסף כהן
כרעי עוף ממולאים

כרעי עוף ממולאים באורז

על ידי 8 באוגוסט 2013

כרעי עוף ממולאים באורז זו מנה שדרושת קצת מיומנות אבל זו מנה מעולה וטעימה להגשה באירועים, שבתות וחגים. כרעי העוף ממולאים באורז צהוב עם גזר וצימוקים, ומבושלים ברוטב בלסמי עם יין אדום - מנה שהיא חגיגה של טעמים וניחוחות. קלאסי להגשה בחגים.

את כרעי העוף אנחנו מפרקים מהעצם בזהירות בלי לעשות חורים בבשר ובעור, ומשאירים את קצה העצם על מנת שתשמור על הכרעיים סגורות. ניתן לבקש מהקצב שיפרק לכם, וניתן לפרק לבד (זה בערך 5-10 דקות עבודה לכל כרע) עם סכין עוף טובה וסכין טורנה.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכינים רוטב בלסמי מצומצם
  • מכינים אורז למילוי
  • מפרקים את העוף.
  • אוחזים כל כרע מרוקן ביד, ועם היד השניה דוחסים אורז - מכיוון שהאורז כבר מבושל אפשר לדחוס בכיף.
  • סוגרים את העוף עם שארית הבשר. ניתן לסגור עם קיסם - אני פשוט מניח את העוף על החלק שסוגר וכך הוא לא מתפרק.
  • מסדרים את העופות הממולאים בתבנית אלומיניום (מכיוון שהרוטב הופך למעט דביק וקשה לניקוי - עדיף להשתמש בתבנית חד"פ).
  • מערבבים את התבלינים עם שמן הזית בקערה ומורחים עם מברשת על העוף.
  • שופכים את הרוטב הבלסמי עד למילוי התבנית. להקפיד שלא לשפוך ישירות על העופות אלא מהצדדים.
  • יוצקים כף מרוטב הבלסמי על כל כרע.
  • מכניסים לתנור ב 180 מעלות למשך שעה - כשכל רבע שעה יוצקים רוטב על העוף.

זהו! מוכן!

להגיש עם תוספת אורז מהמילוי, או תפוחי אדמה בתנור ומנת ירק כמו שעועית או ברוקולי

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: