4אלף 
הדפסה
כנפיים פיקנטיות בדבש בתנור
מתכון מעולה לכנפיים למנגל. פיקנטיות - אבל עם טוויסט מתוק. הכנפיים מקבלות פיקנטיות טעימה ולא חזקה מהתבלינים - ומקבלת קונטרה מתוקה מהדבש - שגם הוא הופך לעדין עם נוכחות של חומץ משובח. אלו כנפיים קלות להכנה וכל כך טעימות - שאין ספק שיהפכו לכוכבות המנגל הקבועות שלכם. ואפשר להכין גם בתנור...
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- כנפיים - קילו
- אבקת שום - 2 כפיות
- צ'ילי גרוס - כפית וחצי
- כמון - כפית
- פפריקה מתוקה - 2 כפיות
- כורכום - חצי כפית
- מלח - כפית
- לזיגוג
- דבש - 6 כפות
- חומץ בן יין - 2 כפות - עדיף בן יין לבן. אפשר חומץ רגיל
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים משאריות נוצות ושומן. מי שרוצה להשקיע - מוריד גם את העור.
- מערבבים בקערה את כל התבלינים.
- מכניסים את הכנפיים לקערה ולשים עם הידיים עד שהכל הכנפיים מצופות תבלינים.
- מערבבים בקערה את הדבש והחומץ טוב טוב עד שהם מתאחדים.
להכנה בתנור
- מערבבים את הכנפיים עם רוטב הדבש ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
- מסדרים את הכנפיים על נייר אפיה.
- מחממים תנור בגריל עליון ל200 מעלות.
- מבשלים 15 דקות מכל צד.
להכנה על מנגל או מחבת פסים
- מחממים מחבת פסים או מנגל לחום גבוה עם טיפונת שמן (אפילו תרסיס).
- כשהמשטח לוהט - מניחים את הכנפיים ללא הרוטב.
- ועם מברשת - מברישים את הכנפיים ברוטב בשכבה דקה.
- כשהן מוכנות מלמטה - הופכים את הכנפיים.
- מברישים עליהן עוד רוטב מהצד הזה.
- כשהכנפיים צלויות ושחומות היטב משני הצדדים - מוציאים.
זהו! מוכן!
בתאבון!