מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים על מקל – lollipop wings

כנפיים על מקל – lollipop wings

מאת אסף כהן
מגישים עם צ'ילי מתוק

כנפיים על מקל – lollipop wings

על ידי 8 במרץ 2013

הדרך הכייפית ביותר לאכול כנפיים. כנפיים על מקל הן למעשה כנפיים שפורקו חלקית מהעצם - וכך הופכות למעין "כנפיים על מקל". ילדים מתים על זה - ומבוגרים לא יכולים לעמוד בפיתוי. למרות שדרך ההכנה לא הכי פשוטה - כנפיים על מקל זה מתכון מומלץ במיוחד. מכיוון שמדובר בכנפיים התוצאה לא הכי אסטתית - אבל מה זה משנה? זה כנפיים וזה טעיייים.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים משאריות נוצות - והמהדרין יורידו גם את העור.
  • חוצים את הכנף בחיבור בין העצמות.
  • כעת יש לנו 2 חלקים - חלק עם עצם אחת, חלק עם 2 עצמות.
  • את החלק עם העצם האחת - עם סכין חדה מפרידים בין הבשר לסחוס - ועם הידיים פשוט מועכים את הבשר לכיוון השני - עד שהעצם נחשפת.
  • את החלק עם 2 הכנפיים - מי שיש לו הרב הכנפיים ומעט אורחים - שומר לעשות ציר עוף. מי שרוצה - עושה חתך לאורך הבשר שעל העצם הקטנה - ואז שולף אותה וממשיך כמו בחלק הראשון.
  • אחרי שחשפתם את כל העצמות - מכינים 3 קערות.
  • קערה ראשונה: טורפים ביצה עם קורנפלור, מלח, פלפל, צ'ילי גרוס ואבקת שום. טורפים היטב עד שכמעט אין גושי קורנפלור והעסק נעשה סמיך.
  • קערה שניה - מלא פרורי לחם.
  • קערה שלישית - גדולה ריקה.
  • התהליך הוא כזה: לוקחים כל כנף, טובלים את החלק עם הבשר בביצה (מומלץ ליצוק עם כף על החלקים שלם צופו היטב בטבילה.
  • מעבירים לקערת הפירורים - מצפים מכל הכיוונים ושמים בקערה הריקה.
  • ממשיכים עד שכל הכנפיים מצופות.
  • עכשיו - חוזרים על הפעולה.
  • לוקחים כנף מצופה, טובלים בביצה - ומצפים שוב בפירורים.
  • מחממים שמן עמוק.
  • מתטגנים את הכנפיים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

מגישים עם צ'ילי מתוק או קטשופ או מיונז שום - ואפילו בלי זה טעים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: