3.6אלף 
הדפסה
כנפיים על מקל – lollipop wings
הדרך הכייפית ביותר לאכול כנפיים. כנפיים על מקל הן למעשה כנפיים שפורקו חלקית מהעצם - וכך הופכות למעין "כנפיים על מקל". ילדים מתים על זה - ומבוגרים לא יכולים לעמוד בפיתוי. למרות שדרך ההכנה לא הכי פשוטה - כנפיים על מקל זה מתכון מומלץ במיוחד. מכיוון שמדובר בכנפיים התוצאה לא הכי אסטתית - אבל מה זה משנה? זה כנפיים וזה טעיייים.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- כנפיים - קילו
- ביצים - 2 - 3 לפי הצורך
- קורנפלור - 2 - 3 כפיות. כפית לכל ביצה.
- צ'ילי גרוס - כפית
- מלח - כפית וחצי
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אבקת שום - כפית גדושה
- פרורי לחם - הרבה
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים משאריות נוצות - והמהדרין יורידו גם את העור.
- חוצים את הכנף בחיבור בין העצמות.
- כעת יש לנו 2 חלקים - חלק עם עצם אחת, חלק עם 2 עצמות.
- את החלק עם העצם האחת - עם סכין חדה מפרידים בין הבשר לסחוס - ועם הידיים פשוט מועכים את הבשר לכיוון השני - עד שהעצם נחשפת.
- את החלק עם 2 הכנפיים - מי שיש לו הרב הכנפיים ומעט אורחים - שומר לעשות ציר עוף. מי שרוצה - עושה חתך לאורך הבשר שעל העצם הקטנה - ואז שולף אותה וממשיך כמו בחלק הראשון.
- אחרי שחשפתם את כל העצמות - מכינים 3 קערות.
- קערה ראשונה: טורפים ביצה עם קורנפלור, מלח, פלפל, צ'ילי גרוס ואבקת שום. טורפים היטב עד שכמעט אין גושי קורנפלור והעסק נעשה סמיך.
- קערה שניה - מלא פרורי לחם.
- קערה שלישית - גדולה ריקה.
- התהליך הוא כזה: לוקחים כל כנף, טובלים את החלק עם הבשר בביצה (מומלץ ליצוק עם כף על החלקים שלם צופו היטב בטבילה.
- מעבירים לקערת הפירורים - מצפים מכל הכיוונים ושמים בקערה הריקה.
- ממשיכים עד שכל הכנפיים מצופות.
- עכשיו - חוזרים על הפעולה.
- לוקחים כנף מצופה, טובלים בביצה - ומצפים שוב בפירורים.
- מחממים שמן עמוק.
- מתטגנים את הכנפיים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'ילי מתוק או קטשופ או מיונז שום - ואפילו בלי זה טעים.