מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים מטוגנות בציפוי חריף

כנפיים מטוגנות בציפוי חריף

מאת אסף כהן
כנפיים מטוגנות בציפוי חריף

כנפיים מטוגנות בציפוי חריף

על ידי 10 באוקטובר 2012

הרבה נסיונות עשיתי עד שהגעתי למתכון הזה של כנפיים חריפות בציפוי פריך וחריף (יש שיגידו כמו קנטאקי פרייד צ'יקן). ניסיתי כל מני שילובי תבלינים, כל מני חומרים - ולבסוף חזרתי למקורות והשתמשתי במוצרים בסיסיים, והתוצאה היתה מדהימה. מי שחובב כנפיים מטוגנות - חייב לנסות. נכון, הניסיון הכי טוב היה עם חלב רגיל ולכן התוצאה לא מאוד כשרה - אבל ניסיתי גם עם חלב סויה פרווה - והתוצאה מצויינת לא פחות ומתאימה בהחלט לשומרי הכשרות מביננו. ההכנה פשוטה מאוד והתוצאה כל כך טעימה...

 

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים משאריות מיותרות של נוצות ודברים אחרים.
  • בעזרת סכין טובה - חוצים כל כנף לשני חלקים - בדיוק בנקודת החיבור.
  • ממלאים סיר לא גדול במים או בציר עוף למי שיש.
  • מכניסים את הכנפיים לסיר - מכסים ומביאים לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה מאוד - 5 דקות.
  • מכבים את האש, מסננים את הכנפיים ומחכים שיתקררו.
  • בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, הפלפל, הפפריקה, אבקת הצ'ילי, השום, אבקת האפייה והביצה וטורפים בעזרת מטרפה.
  • מתחילים למזוג חלב לאט לאט תוך ערבוב עד שמקבלים תערובת סמיכה אבל חלקה - כלומר בלי גושים ולא מאוד דביקה.
  • לוקחים את כל הכנפיים - מכניסים לתערובת ולשים את הכנפיים טוב טוב עד שהכל מצופה יפה יפה - בשכבה דקה.
  • מחממים שמן עמוק בסיר או צ'יפסר (בסביבות 180 מעלות)
  • כשהשמן רותח מכניסים את הכנפיים בקבוצות של 5 - 6 כל פעם, שלא יהיו צפופים בשמן.
  • כשכנפיים מזהיבות - מוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן! מגישים כמובן עם צ'יפס טוב, וקערה לעצמות.

בתאבון.

הדפסה
12 תגובות
0

בטח תשמחו להכין גם: