4אלף
הדפסה
כנפיים מוקפצות ברוטב תפוזים, צ'ילי חריף וקרמל
כנפיים ברוטב תפוזים צ'ילי חריף וקרמל זו מנת פאבים מובהקת. כלומר - כזו שהולכת נהדר לצד בירה טובה, צ'יפס וטבעות בצל ומשחק כדורגל ברקע. הרוטב פשוט נהדר, יושב מעולה על הכנפיים, קצת חריף, קצת מתוק - עם טוויסט שמגיע מאגוז המוסקט והקינמון שהולכים מעולה עם מיץ התפוזים. בקיצור - הכנפיים הכי טובות שתכינו אי פעם.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
מרכיבים
- כנפיים - קילו
- קמח - 2 כפות גדושות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - לפי הצורך
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- לרוטב
- מיץ תפוזים - רבע כוס (לפחות 50% פרי)
- צ'ילי חריף - רבע כוס
- סוכר חום - רבע כוס
- אגוז מוסקט - קורט
- קינמון - קורט
- חמאה - 40 גרם (אפשר להשתמש במחמאה)
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים, חוצים אותן לחצי על העצם ושמים בסיר קטן.
- ממלאים את הסיר מים עד לכיסוי ועוד ס"מ.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה.
- מסננים מהמים ומעבירים לקערה ונותנים לכנפיים להתקרר מעט.
- מוסיפים לקערה מלח, פלפל ו2 כפות קמח ומערבבים (אם הן עדיין חמות - תערבבו עם כף עץ).
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
- כשהשמן חם מכניסים את הכנפיים לטיגון של 3-4 דקות עד להשחמה.
- מוציאים לקערה (לא לנייר סופג!)
- מערבבים עם קמח מלח ופלפל ומטגנים בשמן עמוק.
- מחממים מחבת על אש גדולה.
- כשהמחבת חמה מוסיפים את החמאה ושמן הזית וממיסים את החמאה על המחבת.
- כשהחמאה נמסה - מוסיפים את הסוכר החום ומטגנים אותו על אש בינונית עד שהוא מתחיל להתמוסס.
- מוסיפים את מיץ התפוזים והצ'ילי החריף ומערבבים היטב כ-2 דקות עד שהכל נעשה אחיד.
- מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את אגוז המוסקט והקינמון.
- מוסיפים את הכנפיים ומקפיצים 5 דקות תוך ערבוב מתמיד עד שכל הכנפיים מצופות ברוטב הסמיך.
זהו! מוכן!