מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים מוקפצות ברוטב תפוזים, צ'ילי חריף וקרמל

כנפיים מוקפצות ברוטב תפוזים, צ'ילי חריף וקרמל

מאת אסף כהן
כנפיים ברוטב תפוזים, צ'ילי חריף וקרמל

כנפיים מוקפצות ברוטב תפוזים, צ'ילי חריף וקרמל

על ידי 2 בספטמבר 2015

כנפיים ברוטב תפוזים צ'ילי חריף וקרמל זו מנת פאבים מובהקת. כלומר - כזו שהולכת נהדר לצד בירה טובה, צ'יפס וטבעות בצל ומשחק כדורגל ברקע. הרוטב פשוט נהדר, יושב מעולה על הכנפיים, קצת חריף, קצת מתוק - עם טוויסט שמגיע מאגוז המוסקט והקינמון שהולכים מעולה עם מיץ התפוזים. בקיצור - הכנפיים הכי טובות שתכינו אי פעם.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים, חוצים אותן לחצי על העצם ושמים בסיר קטן.
  • ממלאים את הסיר מים עד לכיסוי ועוד ס"מ.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה.
  • מסננים מהמים ומעבירים לקערה ונותנים לכנפיים להתקרר מעט.
  • מוסיפים לקערה מלח, פלפל ו2 כפות קמח ומערבבים (אם הן עדיין חמות - תערבבו עם כף עץ).
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
  • כשהשמן חם מכניסים את הכנפיים לטיגון של 3-4 דקות עד להשחמה.
  • מוציאים לקערה (לא לנייר סופג!)
  • מערבבים עם קמח מלח ופלפל ומטגנים בשמן עמוק.
  • מחממים מחבת על אש גדולה.
  • כשהמחבת חמה מוסיפים את החמאה ושמן הזית וממיסים את החמאה על המחבת.
  • כשהחמאה נמסה - מוסיפים את הסוכר החום ומטגנים אותו על אש בינונית עד שהוא מתחיל להתמוסס.
  • מוסיפים את מיץ התפוזים והצ'ילי החריף ומערבבים היטב כ-2 דקות עד שהכל נעשה אחיד.
  • מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את אגוז המוסקט והקינמון.
  • מוסיפים את הכנפיים ומקפיצים 5 דקות תוך ערבוב מתמיד עד שכל הכנפיים מצופות ברוטב הסמיך.

זהו! מוכן!

מגישים עם צ'יפס, טבעות בצל ובירה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: