3.9אלף
הדפסה
כנפיים חריפות אש
אוהבים כנפיים חריפות? הנה מתכון לכנפיים חריפות וטעימות במיוחד. כל כך חריפות שיחרכו לכם את השפתיים, אבל כל כך טעימות - שזה יהיה שווה את זה. כנפיים חריפות אש - מתאימות במיוחד לנשנוש מול משחקים בטלוויזיה ולערבי חברה מיוחדים.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- כנפיים - קילו
- מים - לפי הצורך
- קמח - כף גדושה
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- רוטב סרירצ'ה - 5 כפות
- מיץ לימון - מחצי לימון
- שום כתוש - 3 שיניים
- צ'ילי מתוק - 2 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים משאריות נוצות וחלקים אותן לשניים על העצם.
- מכניסים לסיר קטן וממלאים מים קרים עד לכיסוי ועוד קצת.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 3 דקות.
- מסננים מהמים ומעבירים את הכנפיים לקערה.
- אחרי שהכנפיים הצטננו מעט - מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל הכנפיים מצופות (אם הכנפיים חמות מדי - מערבבים עם כף עץ).
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או צ'יפסר.
- כשהשמן רותח - מכניסים את הכנפיים ומטגנים 5 דקות עד להשחמה קלה ומוציאים לקערה. (לא צריך להכניס את כל הכנפיים בבת אחת - תטגנו בקבוצות).
- מחממים מחבת גדולה או ווק על אש גבוהה.
- כשהמחבת חמה מוסיפים 2 כפות שמן קנולה.
- מוסיפים את רוטב הסרירצ'ה, הלימון והשום ומטגנים חצי דקה.
- מוסיפים את הכנפיים ומקפיצים הכל יחד תוך ערבוב.
- מוסיפים את הצ'ילי המתוק וממשיכים להקפיץ עוד 2-3 דקות עד שכל הכנפיים מצופות ברוטב.
זהו! מוכן!
מגישים עם המון מים.