מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים בריבת משמש

כנפיים בריבת משמש

מאת אסף כהן
כנפיים בריבת משמש

כנפיים בריבת משמש

על ידי 5 באוגוסט 2015

מתכון קל ופשוט טעים לכנפיים חמוצות מתוקות - אבל בטעם קצת אחר. במקום לערבב רטבים - פשוט מקפיצים אותן בריבה או קונפיטורה של משמשים ומקבלים כנפיים שהן קלות להכנה והן פשוט מעדן.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים וחותכים אותן לחצי על העצם.
  • שמים את הכנפיים בסיר וממלאים אותו מים עד לכיסוי ועוד ס"מ.
  • מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עוד 3 דקות.
  • מסננים את הכנפיים מהמים ומחכים שיתקררו לטמפ' החדר.
  • בינתיים מחממים שמן קנולה בסיר לטיגון עמוק.
  • מפזרים על הכנפיים את הקמח ומערבבים היטב כך שיהיו מכוסות קמח מכל הכיוונים.
  • מכניסים את הכנפיים לשמן הרותח ומטגנים 3 דקות.
  • בינתיים מערבבים בקערה את הריבה עם רבע כוס מים.
  • כשהכנפיים משחימות - מוציאים אותן לקערה.
  • מחממים מחבת גדולה עם קצת ספריי שמן.
  • כשהמחבת חמה - שופכים פנימה את ריבת המשמש.
  • כשהריבה מבעבעת (עניין של כמה שניות) מוסיפים את הכנפיים ומקפיצים 2-3 דקות עד שכל הכנפיים מצופות בריבה.
  • מוציאים לקערת הגשה.

זהו! מוכן!

מגישים עם צ'יפס או טבעות בצל.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: