3.3אלף
הדפסה
כנפיים בריבת משמש
מתכון קל ופשוט טעים לכנפיים חמוצות מתוקות - אבל בטעם קצת אחר. במקום לערבב רטבים - פשוט מקפיצים אותן בריבה או קונפיטורה של משמשים ומקבלים כנפיים שהן קלות להכנה והן פשוט מעדן.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים וחותכים אותן לחצי על העצם.
- שמים את הכנפיים בסיר וממלאים אותו מים עד לכיסוי ועוד ס"מ.
- מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עוד 3 דקות.
- מסננים את הכנפיים מהמים ומחכים שיתקררו לטמפ' החדר.
- בינתיים מחממים שמן קנולה בסיר לטיגון עמוק.
- מפזרים על הכנפיים את הקמח ומערבבים היטב כך שיהיו מכוסות קמח מכל הכיוונים.
- מכניסים את הכנפיים לשמן הרותח ומטגנים 3 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערה את הריבה עם רבע כוס מים.
- כשהכנפיים משחימות - מוציאים אותן לקערה.
- מחממים מחבת גדולה עם קצת ספריי שמן.
- כשהמחבת חמה - שופכים פנימה את ריבת המשמש.
- כשהריבה מבעבעת (עניין של כמה שניות) מוסיפים את הכנפיים ומקפיצים 2-3 דקות עד שכל הכנפיים מצופות בריבה.
- מוציאים לקערת הגשה.
זהו! מוכן!