מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים ברוטב חריף מתוק

כנפיים ברוטב חריף מתוק

מאת אסף כהן
כנפיים ברוטב מתוק חריף עם רוטב הבסיס של אסם

כנפיים ברוטב חריף מתוק

על ידי 6 באוקטובר 2015

כמה קל להכין כנפיים כשיש את המרכיבים הנכונים בבית. כנפיים אוהבות לקבל המון טעמים מכל הכיוונים. מספיק שיש בבית 2 רטבים שמשלימים אחד את השני ומקבלים כנפיים טעימות, מתוקות וחריפות גם יחד.

במתכון נעשה שימוש ברוטב הבסיס של חברת אסם - ניתן להשיג אותו בכל סופרמרקט במדף הרטבים.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים וחוצים אותן באמצע על העצם.
  • שמים את כל הכנפיים בסיר וממלאים מים עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות.
  • מסננים מהמים ונותנים לכנפיים להתקרר.
  • מפזרים על הכנפיים מלח, פלפל וקמח ומערבבים היטב שהכנפיים תהיינה מצופות קמח.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
  • כשהשמן חם מכניסים את הכנפיים ומטגנים 3 דקות ומוציאים לקערה.
  • שופכים למחבת גדולה את רוטב הבסיס ואת הצי'לי החריף ומערבבים קלות.
  • מביאים לרתיחה עד שהכל מבעבע יפה.
  • מכניסים את הכנפיים ומתחילים להקפיץ ולערבב.
  • אחרי 2 דקות מפזרים מעל את השומשום וממשיכים להקפיץ ולערבב עוד 3-4 דקות. עד שכל הרוטב מסמיך ונדבק לכנפיים.

זהו! מוכן!

הדפסה


בטח תשמחו להכין גם: