4.3אלף
הדפסה
כנפיים ברוטב חריף מתוק
כמה קל להכין כנפיים כשיש את המרכיבים הנכונים בבית. כנפיים אוהבות לקבל המון טעמים מכל הכיוונים. מספיק שיש בבית 2 רטבים שמשלימים אחד את השני ומקבלים כנפיים טעימות, מתוקות וחריפות גם יחד.
במתכון נעשה שימוש ברוטב הבסיס של חברת אסם - ניתן להשיג אותו בכל סופרמרקט במדף הרטבים.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- כנפיים - קילו
- רוטב הבית של אסם - כוס
- צ'ילי חריף - רבע כוס
- קמח - 2 כפות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - לטיעון עמוק
- מים - לפי הצורך
- שומשום - 3 כפות
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים וחוצים אותן באמצע על העצם.
- שמים את כל הכנפיים בסיר וממלאים מים עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות.
- מסננים מהמים ונותנים לכנפיים להתקרר.
- מפזרים על הכנפיים מלח, פלפל וקמח ומערבבים היטב שהכנפיים תהיינה מצופות קמח.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק.
- כשהשמן חם מכניסים את הכנפיים ומטגנים 3 דקות ומוציאים לקערה.
- שופכים למחבת גדולה את רוטב הבסיס ואת הצי'לי החריף ומערבבים קלות.
- מביאים לרתיחה עד שהכל מבעבע יפה.
- מכניסים את הכנפיים ומתחילים להקפיץ ולערבב.
- אחרי 2 דקות מפזרים מעל את השומשום וממשיכים להקפיץ ולערבב עוד 3-4 דקות. עד שכל הרוטב מסמיך ונדבק לכנפיים.
זהו! מוכן!