4.2אלף 
הדפסה
כנפיים ברוטב השטן – כנפיים בקרמל וסרירצ'ה
כנפיים ברוטב השטן נקראות כך כי הן מבריקות ויפות מראה, ובביס הראשון הן מתוקות וטעימות - אבל בביס השני - מתגלה הסרירצ'ה במלוא כוחה והחריפות מתפרצת. כנפיים ברוטב השטן הן כנפיים ברוטב קרמל וסרירצ'ה - מתוק מבחוץ - לוהט מבפנים. דביק כמו שצריך. כנפיים אליפות.
- זמן הכנה : 35 דקות
- זמן בישול : 5 דקות
מרכיבים
- כנפיים - קילו
- מים - לפי הצורך
- לרוטב הסרירצ'ה
- רוטב סרירצ'ה - 2 כפות. לעדינים - אפשר לשים עד כפית
- פפריקה מתוקה - כף - לאמיצים פפריקה חריפה
- שום כתוש - 3 שיניים
- רוטב סויה - 3 כפות
- חומץ אורז - 3 כפות (במקרה הדחק - אפשר חומץ רגיל)
- שמן שומשום - כפית
- קורנפלור - 2 כפיות
- מים - 3 כפות
- לקרמל
- סוכר לבן - חצי כוס
- מים - 3 כפות
- מרכיבים נוספים
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- קמח - כף גדושה
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים וחוצים אותן על העצם ל2 ומכניסים לסיר.
- ממלאים מים בסיר עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות.
- מסננים מהמים הרותחים ושמים בקערה ומחכים 2-3 להתקררות.
- מוסיפים כף גדושה קמח ומערבבים היטב שהכנפיים יהיו מצופות.
- מביאים שמן עמוק לרתיחה בסיר או צ'יפסר.
- כשהשמן רותח - מכניסים את הכנפיים ל5 דקות עד להשחמה של הקמח ומוציאים לקערה.
- בינתיים מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הסרירצ'ה.
- במחבת גדולה עם ציפוי טפלון או משהו דומה (שיהיה קל לנקות... זה עסק דביק...) שופכים את הסוכר פנימה ומדליקים אש גבוהה.
- מוסיפים 3 כפות מים ולא נוגעים ולא מערבבים עד שהסוכר משנה את צבעו לחום קרמלי.
- מוסיפים את הרוטב והכנפיים ומתחילים לערבב ולהקפיץ עד שכל הכנפיים מצופות ברוטב ודביקות במיוחד.
- מוציאים לקערה.
זהו! מוכן!
מגישים עם המון מגבונים...