מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים ברוטב השטן – כנפיים בקרמל וסרירצ'ה

כנפיים ברוטב השטן – כנפיים בקרמל וסרירצ'ה

מאת אסף כהן
כנפיים ברוטב השטן

כנפיים ברוטב השטן – כנפיים בקרמל וסרירצ'ה

על ידי 20 בינואר 2015

כנפיים ברוטב השטן נקראות כך כי הן מבריקות ויפות מראה, ובביס הראשון הן מתוקות וטעימות - אבל בביס השני - מתגלה הסרירצ'ה במלוא כוחה והחריפות מתפרצת. כנפיים ברוטב השטן הן כנפיים ברוטב קרמל וסרירצ'ה - מתוק מבחוץ - לוהט מבפנים. דביק כמו שצריך. כנפיים אליפות.

  • זמן הכנה : 35 דקות
  • זמן בישול : 5 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים וחוצים אותן על העצם ל2 ומכניסים לסיר.
  • ממלאים מים בסיר עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות.
  • מסננים מהמים הרותחים ושמים בקערה ומחכים 2-3 להתקררות.
  • מוסיפים כף גדושה קמח ומערבבים היטב שהכנפיים יהיו מצופות.
  • מביאים שמן עמוק לרתיחה בסיר או צ'יפסר.
  • כשהשמן רותח - מכניסים את הכנפיים ל5 דקות עד להשחמה של הקמח ומוציאים לקערה.
  • בינתיים מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הסרירצ'ה.
  • במחבת גדולה עם ציפוי טפלון או משהו דומה (שיהיה קל לנקות... זה עסק דביק...) שופכים את הסוכר פנימה ומדליקים אש גבוהה.
  • מוסיפים 3 כפות מים ולא נוגעים ולא מערבבים עד שהסוכר משנה את צבעו לחום קרמלי.
  • מוסיפים את הרוטב והכנפיים ומתחילים לערבב ולהקפיץ עד שכל הכנפיים מצופות ברוטב ודביקות במיוחד.
  • מוציאים לקערה.

זהו! מוכן!

מגישים עם המון מגבונים...

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: